Končno smo ujeli tudi zadnje epizode Westworlda, toda resnici na ljubo so le redke ponudile kaj zanimivega. Zaenkrat je kvaliteta nove sezone toplo-hladna, toda sedma epizoda nas navdihuje z upanjem, da bo konec sezone veliko bolj zanimiv.

Četrta in sedma epizoda dokončno razkrijeta namene Delosa, ki park uporablja za preučevanje gostov in beleženja njihovih osebnosti. Sicer je prenos uma v sintetično telo še neuspešen proces, toda podjetje želi s tem korakom zamenjati ljudi v resničnem svetu in ga tako nadzorovati. Je Peter Abernathy ključ do uspeha? Pri vsem skupaj pa najbolj veseli povratek Forda oz. Anthonyja Hopkinsa, ki je dodobra popestril sceno. Potrebno je priznati, da se v novi sezoni čuti odsotnost eminentnega igralca, tako da je njegov povratek dobrodošel.

Večje razočaranje je zagotovo svet samurajev, ki je vizualno zanimiv, toda nažalost je bilo dogajanje tam precej razvlečeno. Edini plus te dogodivščine je le razvoj lika Maeve, ki sedaj poseduje nekakšne telepatske moči, če lahko tako temu rečemo. Tudi izmed obeh sintetičnih protagonistk je Maeve zaenkrat precej bolj zanimiva kot pa Dolores, čeprav se je z zadnjo epizodo svetlolasa maščevalka precej odkupila.

Kam bo serija krenila naprej? Motivi Forda se zaenkrat zdijo še precej neznani, medtem ko bo t.i. Dolina onkraj stičišče vseh protagonistov in potencialni zaključek sezone.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x