Prvi film posnet z IPhonom četrte generacije

Kultni korejski režiser Park Chan-Woo je posnel kratki film na svoj IPhone četrte generacije. Naslov filma je “Paranmanjang’” v prevodu Nočno ribarjenje. Dogajanje je postalvjeno v majhno korejsko vasico. Zgodba govori o ribiču, ki lovi ribe v svojem čolnu, ko se mu na trnek obesi nekaj velikega, žensko truplo, ki pa pravzaprav ni mrtvo. Predfilm si lahko ogledate na www.youtube.com/watch?v=fdDXiYuolMA&feature=player_embedded.

27.01.2011 22:22 / Ana Fabjan / Foto: Vogue.fr

Kmalu prva številka francoskega Voguea z Altovo

Marčevska številka francoske izdaje Voguea, ki bo v prodaji meseca februarja, bo prva števila, ki jo bo v celoti uredila nova urednica Emmanuelle Alt. Altova je nasledila kultno urednico Carine Roitfeld. Naslovnico bo krasila Gisele Bundchen, v Balenciagi.

30.01.2011 21:21 / Ana Fabjan / Foto: The New York Times

Očala “Looking good”

Poleg klasične torbe Chanel si mnogo žensk želi tudi Chanel sončna očala. Letošnje poletje bodo na voljo še prav posebna, s presenečenjem. Ob strani, na eni strani je skrito ogledalo, ki je namenjeno za hitro popravljanje ličila. Sončna očala bodo na voljo smo v Chanel butikih, za približno 530 eur.

30.01.2011 21:21 / Ana Fabjan / Foto: The New York Times

Tod’s za obnovo Koloseja

Italijanska modna Skupina Tod’s bo za projekt obnove rimskega Koloseja, ki bo potekal v osmih fazah, namenila 25 milijonov evrov www.todsgroup.com.

27.01.2011 22:22 / Ana Fabjan / Foto: www.todsgroup.com

Nasvidenje Cerruti

Lani decembra je modno znamko Cerruti kupila kitajska družba Li & Fung. V teh dneh, ko so pri Cerrutiju prikazali svojo oglaševalsko kampanjo za pomlad in poletje, so novi lastniki oznanili, da bodo ukinili žensko linijo. Tako bo Richard Nicoll, umetniški vodja ženske liniji, svojo zadnjo kolekcijo predstavil na pariškem tednu mode za jesen in zimo 2012. Novi lastniki se bodo osredotočili samo na moško linijo. Znamka Cerruti, ki je prepoznavna po enostavnih in čistih krojih in prestižnih materialih, je bila ustanovljena leta 1967 www.cerruti.com.

27.01.2011 22:22 / Ana Fabjan / Foto: Style.com

Haute Couture – najbolj skrite sobe

Predstavitve visoke mode so se začele. Mi pa vam predstavljamo najbolj skrite kotičke, sobe namenjene samo izbranim, kjer si pomembne in bogate stranke ogledujejo in preizkušajo najdražje obleke in kjer se dokončno odločijo za nakup.