Kaj še povedati o filmu Pr’ Hostar? Ocenili smo ga že, videli so ga tudi že skorajda vsi, toda ne zgodi se ravno vsak dan (ali pa vsako leto), da se našega podcasta udeleži režiser najbolj gledanega filma leta v Sloveniji, toda tokrat nam je uspelo ravno to. Luka Marčetič je človek, ki je rušil ledino pri spletni videoprodukciji in je tudi ljubiteljski recenzent najrazličnejše hrane, sedaj pa se lahko tudi pohvali, da je posnel največji slovenski filmski hit zadnjih letIgralec in režiser nam je tako zaupal izzive, s katerimi se je ubadala ustvarjalna ekipa filma Pr’ Hostar, razložil ozadje slovenske filmske produkcije, razkril svoje filmske preference in omenil, česa se še želi lotiti v nadaljevanju svoje kariere.

Še krajši življenjepis našega gosta za vse tiste, ki ga morda ne poznate tako dobro:
Luka Marčetič se je rodil leta 1985 v Zagrebu in je postal znan predvsem po svoji spletni dramsko-komični seriji Dan ljubezni, ki jo je objavljal na spletni platformi YouTube, in je eden izmed pionirjev spletne videoprodukcije pri nas. Proslavil se je tudi z obilico krajših videoblogov in serij, kot sta Moje asocialno življenje in WASD, ki si jih lahko ogledate na njegovem YouTubovem kanalu Desna Stran Jajca. Nato je še posnel serijo V dvoje, ki jo je mogoče najti na platformi Voyo, njegov naslednji dosežek pa je film Pr’ Hostar, ki pa je za razliko od njegovih prejšnjih del že uveljavljena ideja, katere avtorji so člani ekipe MZP Video Produkcija.

Vabljeni k poslušanju in da še pobliže spoznate našega gosta!

Datoteka MP3: Povezava

 

00:00:00 – Intro ter predstavitev gosta
00:03:15 – Jure predstavi film Mesto (The Town, Ben Affleck, 2010)
00:12:15 – Luka Marčetič predstavi film Ma Loute (Slack Bay, Bruno Dumont, 2016)
00:17:00 – Luka Marčetič o filmu Pr’ Hostar (2016) in drugih projektih
00:52:40 – Zaključek in glasbena poslastica

img_0396rawbl-759x500

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x