Po poletnem počitku smo se vrnili z malce drugačnimi temami kot ponavadi. Letošnje filmsko poletje je bilo bolj klavrno in tako sta se Jure K. in David K. lotila manjših, neodvisnih projektov. Tokrat smo spregovorili o treh izjemno raznolikih filmih.

Prvi je dokumentarec Jodorowsky’s Dune, ki opisuje neizpolnjeno željo mehiškega režiserja Alejandra Jodorowskega, da posname epsko adaptacijo znanstvenofantastičnega romana Dune, ki je bil kasneje na veliko platno prenesen pod budnim očesom Davida Lyncha.

Tu je še nekaj za vse oboževalci novozelandskega režiserja Taike Waititija, avtorja komedije Kaj počnemo v mraku (What We Do in the Shadows), ki se nam je pred tretjim delom Marvelovega Thora predstavil še z družinskim filmom Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople), ki je zbral mnoge pohvale občinstva in kritikov. Ali so pohvale upravičene, smo preverili tudi mi.

Kot glavno temo pa sta si govorca izbrala najnovejši film Nicolasa Windinga Refna, ki je mnoge že navdušil s filmi, kot sta Bronson in Vožnja (Drive). Danski režiser gledalca le redko pusti ravnodušnega in tudi njegov najnovejši izdelek Neonski demon (The Neon Demon) ni tu prav nobena posebnost. Kaj lahko naša fanta povesta o losangeleškem modnem svetu, Keanuju Reevesu v vlogi lastnika motela in režiserjevi ljubezni do nasilja, pa lahko preverite v slabi uri najnovejše Filmstartove epizode podcasta!

MP3 datoteka: Povezava

 

00:00:00 – Intro ter vabilo na NMN konvencijo (Na meji nevidnega)
00:09:30 – David predstavi film Jodorowsky’s Dune (2013)
00:21:00 – Jure predstavi film Hunt for the Wilderpeople (2016)
00:28:40 – film Nicolas Windinga Refna: The Neon Demon
00:36:30 – The Neon Demon s kvarilniki !SPOILER!
00:57:00 – Zaključek

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x