Te dni lahko v kinematografih ujamete novega Osmega potnika in zato smo se pri Filmstartu odločili, da obiščemo prejšnje dele slavne franšize, s poudarkom na prvih dveh filmih. Zakaj sta si filma Ridleyja Scotta in Jamesa Camerona tako različna in tako podobna, ali je Ksenomorf najboljša filmska pošast vseh časov, in kaj pričakujemo od novega dela, lahko ujamete v drugi epizodi Kinoklasika!

MP3 datoteka: kinoklasik02.mp3


Naslov: Osmi potnik (Alien)
Leto: 1979
Žanr: znanstvena fantastika, grozljivka
Država: ZDA
Igrajo: Tom Skerrit, Sigourney Weaver, Ian Holm, John Hurt, Harley Dean Stanton
Režija: Ridley Scott


OPIS:

Posadka tovorne vesoljske ladje Nostromo se med potjo nenadoma prebudi iz hiperspanca, saj je ladja zaznala signal neznanega izvora. Slednjega morajo po določilih njihovih nadrejenih preveriti, toda na vse kar jih čaka je zapuščen in surov planet z oznako LV-426. Toda tam kaj hitro najdejo skrivnostno vesoljsko ladjo, ki prevaža smrtonosen tovor.


Naslov: Osmi potnik 2 (Aliens)
Leto: 1986
Žanr: znanstvena fantastika, akcija
Država: ZDA
Igrajo: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Paul Reiser, Carrie Henn, Lance Henriksen
Režija: James Cameron


OPIS:

Ripley, edino preživela izmed posadke ladje Nostromo, najdejo po letih tavanja v vesolju, kjer je hibernirala po srečanju s smrtonosnim Osmim potnikom. Po prihodu nazaj na Zemljo, se mora ubadati z birokracijo njenih delodajalcev, podjetja Weyland-Yutani, ki pa jo kmalu za tem zaprosi za pomoč pri reševalni misiji ene izmed kolonij. Ta se namreč nahaja na planetu LV-426.


O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x