Za razliko od sedmega dela, ki nosi naslov Sila se prebuja, so pri Disneyju tokrat malce dlje čakali s naznanitvijo naslova naslednje epizode sage družine Skywalker. Ta se bo imenovala The Last Jedi, kar bo najverjetneje prevedeno kot Zadnji jedi. Bojazen, da se bo film imenoval nekaj v slogu “Vzpon Prvega reda”, je tako odveč in sedaj moramo počakati le še na prvi napovednik prihajajočega filma.

Zadnjega jedija bo spisal in režiral Rian Johnson, avtor filma Časovna zanka (Looper) in eden bolj čislanih režiserjev serije Kriva pota (Breaking Bad). Zaenkrat je o filmu znano le to, da se bo odvijal takoj po koncu sedmega dela, kar bo prvič v zgodovini sage. Vrača se celotna igralska zasedba z Daisy Ridley, Johnom Boyego in Adamom Driverjem na čelu, nastopila pa bosta tudi Mark Hamill in nedavno preminula Carrie Fisher, ki je še pravočasno posnela vse prizore za film. Zasedbi sta se pridružila še veterana Laura Dern in Benicio del Toro, govori pa se, da se bo podobno kot Daniel Craig, v enem izmed prizorov, pod oklepom jurišnika skrival Tom Hardy.

Aktualni Rogue One: Zgodba Vojne zvezd je te dni prekoračil milijardo dolarjev zaslužka širom celotnega sveta in tako presegel mnoga pričakovanja Disneyja, ki si ni mislil, da bo tudi drugi film takšna uspešnica. Po osmi epizodi je tako že načrtovan film o mladem Hanu Solu, kaj kmalu pa utegnejo izdati nove informacije o prihajajočih filmih Vojne zvezd, ki bodo vsakoletni del filmske ponudbe še zelo dolgo.

Naslov Zadnji jedi se najverjetneje nanaša na Luka Skywalkerja, toda kaj lahko se pod tem skriva še kakšen dodaten namig. Pretirano teoriziranje okoli tega bomo raje prepustili najbolj gorečim navdušencem, dodali pa bomo le, da je enak naslov nosila tudi serija knjig, ki so spremljale jedija Ferusa Olina in se je odvijala med tretjo in četrto epizodo. Ta je bila sicer ob Disneyjevem nakupu Vojne zvezd črtana iz uradnega kanona, tako kot mnoga ostala dela.

Premiera filma je napovedana za mesec december, ki tako že tradicionalno postaja rezerviran za nov film Vojne zvezd.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me