Kultna brata Ethan in Joel Coen bosta letos predsedovala žiriji, ki je sestavljena iz filmarjev in igralcev na prihajajočem največjem filmskem festivalu. Festival se bo odvijal med 13. in 24. majem in bo na nek način posebno saj se bo zgodilo prvič, da bo žiriji sodelovala dvojica.

Sicer sta brata Coen pobrala že precej nagrad na tem znamenitem festivalu. Glavno nagrado, zlato palmo, sta osvojila leta 1991 za film Barton Fink, nato sta četa 1996 bila nagrajena kot najboljša režiserja za film Fargo. Leta 2001 sta dosežek ponovila za film Mož, ki ga ni bilo in nato sta še leta 2013 prejela veliko nagrado žirije za glasbeno dramo Llewyn Davis.

Naslednji projekt bratov, ki sta poznana tudi po filmih Ni prostora za starce, Preberi in zažgi ter Pravi pogum, je komedija Hail, Ceasar! z nadvse zanimivo igralsko zasedbo. Glavno vlogo bo imel George Clooney, poleg njega pa se bodo pojavili še Josh Brolin, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Channing Tatum in Jonah Hill. S tem projektom se želita režiserja vrniti k slogu komedij kot je njun legendarni Veliki Lebowski. Film je napovedan za leto 2016.

Film-Coen Brothers Concert

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x