V lanskem letu smo poleg kopice visokoproračunskih nadaljevanj dobili tudi najnovejšo inačico filma o tajnem agentu Jamesu Bondu. Doslej najdražji film o britanskem tajnem agentu je zopet na blagajnah pobiral mastne denarce, toda doživel le mešan odziv med kritiki. Nepisano pravilo Bondovih filmov je, da so ti toliko dobri, kot je sam negativec in Spectre, kot je naslov zadnjega filma o agentu 007, je po mnenju mnogih, največje težave imel pri zlikovcu filma Hansu Oberlanderju, ki ga je upodobil dvakratni oskarjevec Christoph Waltz.

Pozor: Besedilo vsebuje spoilerje, kateri lahko vplivajo na izkušnjo ob gledanju filma Spectre.

Vsi tiste, ki ste si že ogledali film ste pred začetkom sklepnega dejanja doživeli kar manjši šok (ali pa tudi ne), ko se izkaže, da je zlikovec v resnici legendarni Ernst Stavro Blofeld, smrtni sovražnik Jamesa Bonda še iz časov Seana Conneryja ter romanov Iana Fleminga. O tem se je resda špekuliralo še pred uradno naznanitvijo igralske zasedbe filma. Govorice okoli vohunske franšize pravijo, da naj bi se Waltz vrnil še za dva filma v primeru, da se z njim vrne tudi Daniel Craig. Naj spomnimo, da je glavni človek zločinske organizacije Spectre (po kateri se tudi imenuje film) ob koncu filma preživel in odpravil v zapor.

Ta govorica ima zagotovo smisel, saj je po uspehu predzadnjega filma Skyfall, Bondovi produkcijski hiši po dolgih letih uspelo odkupiti pravice za uporabo famozne zločinske združbe Spectre v prihajajočih filmih. Glede na vložen denar in trud se zdi malce zgrešeno, da bi že po enem filmu zavrgli tako klasičen filmski lik kot je Blofeld.

Ob vsem tem se porajajo vprašanja glede prihodnosti franšize. Zdi se, da če Craiga ne bo možno več prepričati k sodelovanju pri naslednjih filmih, utegnemo spremljati nov ponovni zagon franšize s svežimi glavnimi igralskimi obrazi. Sicer je tudi možnost, da bi se samo menjal glavni igralec, tako nekako kot je že bilo videno v preteklosti, toda za to bi moralo preteči preveč časa in filmi o Bondu služijo več denarja kot kadarkoli, zato je to precej manj verjetno. Kaj več bomo zagotovo izvedeli ob objavi novega režiserja franšize, saj se Sam Mendes, ki je posnel zadnja dva filma, zagotovo poslavlja.

Filmstart, Spectre, Bond, James Bond, Daniel Craig, Ernst Stavro Blofeld, Christoph Waltz

Prizor v katerem smo prvič uzrli Waltza je bil zagotovo eden vrhuncev filma Spectre

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x