Na spletu je zaokrožila novica, da se je studio Disney znašel v težavah s svojim najnovejšim filmom Vojne zvezd, ki tokrat nosi naslov Rogue One. Film, ki bo v kinematografe prišel decembra letos, naj bi dobil slabe odzive na testnem prikazu in zato so pri studiu sklenili snemanje dodatnih prizorov, ki jih bodo izvedli med poletjem.

Na režiserskem stolčku sedi Gareth Edwards (Godzilla), ki bo skupaj s svojo ekipo povedal zgodbo upornikov, ki so ukradli načrte Zvezde smrti. Prvi napovednik je povečini zadovoljil oboževalce, v njem pa smo lahko prvič uzrli določene elemente, ki se v Vojni zvezd še niso pojavili. Med njimi lahko najdemo določene verzije jurišnikov in mojstre borilnih veščin. Rogue One namreč ne bo vključeval mnogih znanih elementov Vojne zvezd, kot so na primer Jediji, ampak se bo osredotočal le na določen del tega velikega univerzuma. In ravno to naj bi predstavljalo večji del težav, saj naj bi filmu manjkalo vzdušja Vojne zvezd, ki je bilo tako dobro ujeto v Sili se prebuja. Prvi t.i. “spin-off” naj bi bil temačen in bolj spominja na vojni film, kot pa na tistega iz galaksije daleč, daleč stran.

Glede na to, da so ustvarjalci napovedali ton vojnih filmov in k sodelovanju privabili svetovalce filmov Reševanje vojaka Ryana (Saving Private Ryan) in 00:30 – Tajna operacija (Zero Dark Thirty), je ta govorica malce kontradiktorna. Potrebno je poudariti, da je snemanje dodatnih prizorov dokaj redna praksa mnogih visokoproračunskih filmov. Popravke tona bodo delali tudi pri Odredu odpisanih (Suicide Squad), medtem ko so tudi mnogi Marvelovi filmi imeli še naknadno snemanje prizorov, da so izboljšali kvaliteto posnetega. Toda po drugi strani obstaja velika možnost, da so v postprodukcijo posegli glavni pri Disneyu, ki so tam zaposleni za preštevanje zelencev. Spomnimo se samo lanskih Fantastičnih štirih (Fantastic Four), ki so pod taktirko Josha Tranka (Kronika) ubrali realistično, resnobno pot, ki pa jo je prekinilo posredovanje studia, ki je sredi filma odrezal Tranka in naročil snemanje dodatnih prizorov. Film se je nato izkazal za tako finančno kot kritiško polomijo. Nekateri dodajajo, da so prisotni tudi scenaristični problemi, za kar naj bi že najeli Christopherja McQuearieja (Osumljenih pet, Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija), da pripravi določene popravke.

Rogue One: A Star Wars Story(Donnie Yen)Ph: Film Frame©Lucasfilm LFL

Donnie Yen bo v galaksijo vnesel borilne veščine.

Govorice so se kasneje omilile, saj naj bi dodatni prizori le malce popravili ton filma. Predzgodba Novega upanja se konča vsega deset minut pred začetkom prvega filma franšize in ravno zaradi tega naj bi bili potrebni določeni popravki pri tonu, da se bosta filma kolikor toliko ujemala. Drugi razlog za dodatne prizor pa naj bi bila epizodna vlogica enega slavnejših likov sage. Mnogi namigujejo na Hana Sola oz. Aldena Ehrenreicha, ki je bil pred kakim mesecem izbran, da v tej ikonični vlogi nasledi Harrisona Forda. Teorija o pojavu Ehrenreicha že v Rouge One stoji precej na trhlih tleh  predvsem zaradi časovnega okvira filma, ki igralca po videzu ne bi ujel s Fordom. Možno je tudi, da bo Disney podobno kot v Marvelovih filmih Antman in Stotnik Amerika: Državljanska vojna za pomladitev Forda uporabil računalniško tehnologijo. Glede na to, da se film končna tik pred pričetkom Novega upanja, je možno tudi, da bomo videli pomlajeno Princeso Leo, glede na to, da je prva stvar, ki jo v najstarejšem filmu sage zagledamo, prav njena ladja.

Rogue One bomo lahko na filmskih platnih ugledali 16. decembra letos in bo v njem moč videti množico novih likov, ki jih bodo upodobili Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Diego Luna, Donnie Yen, Forest Whitaker in po govoricah sodeč tudi Petra Capaldija (Doktor Who), ki naj bi upodobil Dartha Vaderja.

star wars, rogue one, vojna zvezd, felicity jones, gareth edwards, napovednik

Felicity Jones bo kot Jyn Erso vodilo skupino upornikov.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me