V ponedeljek bomo v Sloveniji doživeli premiero nove sezone serije Igra prestolov (Game of Thrones), toda HBO nam je pred tem postregel s prvim napovednikom za novo sezono serije Pravi detektiv (True Detective). Prva sezona je doživela neverjeten uspeh tako med kritiki kot gledalci in nemudoma dosegla kultni status. Maestralna igra in dialogi Matthewa McCounagheya ter Woodyja Harrelsona je bila prava praša za oči vsakega ljubitelja televizijskih serij in filmov. Omeniti velja še izvrstno režijo Caryja Fukunage, ki je pričarala prvovrstno vzdušje v ruralni Louisiani.

 true-detective-header

Pravi detektiv je antalogijska serija (podobno kot America Horror Story) in tako bomo v novi sezoni spremljali povsem nove like z novo zgodbo. Tako bojo namesto dveh glavnih likov, tokrat v ospredju kar štirje. V njihove čevlje se bodo skušali podati Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams ter Taylor Kitsch. Izbor igralcev je dodobra razburil svetovno javnost, saj smo v prvi sezoni lahko spremljali igralca, ki sta na vrhuncu svoje kariere, medtem ko so tokratni igralci z izjemo Farrella na precej nizkih točkah svojih karier.

Vince Vaughn je predvsem znan po svojih komičnih vložkih v filmih in resnici na ljubo mu niti ti ne uspevajo prav najbolje zadnje čase. Zadnji filmi kot so The Delivery Man in Unfinished Business so bili ogromna razočaranja, tako za kritike kot gledalce. Igralec ima sicer tudi nekaj poskusov v dramskih vlogah, toda samo spomnimo se remake-a Psihota, ki je bil polomija in tudi Vaughn ni briljiral kot Norman Bathes. Sicer pa bo priljubljeni komik v tokratni sezoni Pravega detektiva prevzel vlogo antagonista, nekakšnega mafijca Franka Semyona.

true-detective-first-photos-04

Colin Farrell že skozi vso svojo kariero nekako jadra med polomijami in izredno dobrimi filmi. Lep primer tega kontrasta sta recimo In Bruges ter Alexander. Tokrat ga bomo videli kot detektiva Ray Velcora in za serijo si je izbral zelo zanimiv videz z retro brki kot zasčitnim znakom. Njegova partnerica bo Rachel McAdams, ki je širšemu občinstvu znana po filmih kot so Sherlock Holmes ter Beležnica (The Notebook).

TrueDetectiveSeason21
Izredno zanimiv pa je tudi četrti član zasedbe Taylor Kitsch. Igralec je znan predvsem kot neuspel poskus Hollywooda v lansiranju nove velike filmske zvezde. Kitsch ima v svoji karieri kar nekaj velikih polomij kot so npr. John Carter (film je prinesel ogromno izgubo studiju Disney), Battleship ter obupno interpretacijo kultnega mutanta Gambita v filmu X-Men Origins: Wolverine. V seriji bo upodobil Paula Woodrugha, ki naj bi bil po znanih govoricah nekakšen policist pod krinko.

Kitch

Nova sezona se bo dogajala v Los Angelesu in čar tega mesta nam bo poskušal približati režiser Justin Lin, ki je najbolj znan po dosežkih v franšizi Hitri in drzni. Sama zgodba je zaenkrat še precej zavita v tančico skrivnosti. Eden večjih detajlov, ki uspel uiti v javnost je ta, da so ustvarljalci najeli nekaj pornoigralk za potrebe prizora ogromne orgije, ki naj bi se zgodila tekom sezone. Zanimivo bo videti kako se bo tokratna zasedba odrezala, je pa nadvse nenavadno videti, da ustvarjalec Nic Pizolatto tokrat stavi na zvezde v zatonu, namesto oskarjevske nominirance. Upajmo, da bomo spremljali še več izvrstnih dialogov in izjemno originalnih ter razvitih likov. Prvi del nove sezone bomo lahko videli 21. junija.

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] želite izvedeti več o seriji Pravi detektiv in njeni drugi sezoni si lahko preberite našo objavo, pri kateri smo več povedali o likih in produkciji druge sezone. Na HBO si bomo lahko ogledali […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x