Že nekaj časa je znano, da studio WB načrtuje filmsko adaptacijo J.K.Rowlingove knjige Fantastična bitja in kje jih najti (Fantastic Beasts And Where To Find Them), ki je nekakšen “spin-off” njene mega uspešne serije knjig Harryja Potterja, saj se dogaja v istem fantazijskem svetu. WB se je odločil na podlagi te ene knjige narediti kar trilogijo filmov (to je že dokaj popularen trend v Hollywoodu) in prvega bo režiral David Yates, ki je režiral tudi zadnje štiri Harry Potter filme ter prihajajoči film o Tarzanu.

Eddie-Reymande-Fantastic-Beasts

Z oskarjem nagrajeni igralec Eddie Redmayne bo svojo kariero nadaljeval z novo fantazijsko franšizo

Danes je pa prišla novica, da bo glavno vlogo v trilogiji prevzel letos z oskarjem nagrajeni britanski igralec Eddie Redmayne (Teorija o vsemu). Redmayne je bil že dolgo časa na vrhu seznama WB, vendar so danes vendarle podpisali pogodbo. Zgodba bo prikazala pisateljčin razširjeni fantazijski svet, kjer bomo lahko videli bitja, ki smo jih spoznali v filmih o “dečku, ki je preživel” ter popolnoma nove še ne videna fantazijska bitja. Fantastična bitja in kje jih najti se dogaja približno 70 let preden Harry vstopi v Bradavičarko. Prvi del ima načrtovan izid za 18. november 2016.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x