Prešli smo v zadnjo četrtino leta, torej v čas tekmovanja za oskarjevske nominacije kar pomeni ogromno dobrih filmov! Ogromno filmofilov torej v tem času obiskuje kinodvorane bolj kot ponavadi, saj želi biti na tekočem in si tudi ustvariti mnenje kdo je bil najboljši v tistem letu. Žal pa imamo letos vsi navdušenci, ki živimo v okolici Ljubljane nemalo težav, da bi si dejansko ogledali kakšnega izmed teh najbolj obetavnih filmov. Se sprašujete zakaj letos v Koloseju ni filmov velikanov našega časa kot sta Christopher Nolan in David Fincher, zakaj ne moremo gledati enega boljših filmov Brada Pitta v zadnjih letih in zakaj ni ne duha ne sluha o zadnjem, težko pričakovanem delu Hobbita? Odgovor na to je denar. Kolosej naj bi zaradi slabega poslovanja imel težave z distribucijo filmov, saj naj bi največji distributer Blitz prekinil sodelovanje z njimi. Redne obiskovalce to niti ne bi smelo tako presenetiti. V zadnjem letu je bilo opaziti precej rezov pri zaposlenih. Tako so smeti v kinodvoranah pospravljali otroci, vstopnice ter prigrizke in napitke so prodajali na istem mestu. Slišati je bilo tudi nemalo pritožb na račun kvalitete predvajanja filmov. Sicer je tudi že uradno, da iščejo novega kupca, omenja pa se avstrijski Cineplexx. In ravno Cineplexx bi lahko bil rešitev komercialne kinematografije v Ljubljani. Zaenkrat je to, da se zanimajo za nakup kompleksa Kolosej govorica, precej bolj preverjena pa naj bi bila novica, da iščejo povsem novo lokacijo v Ljubljani za zgraditev svojega centra. Trenutno se omenjajo tri lokacije: na Celovški cesti blizu severne ljubljanske obvoznice, blizu Tivolija ter v bližini kliničnega centra ob Njegoševi ulici. Do tedaj moramo vsi tisti, ki si želimo ogledati kakšen težko pričakovan film enostavno iti v najbližji Cineplexxov kino, kar za nas Ljubljančane pomeni Kranj. Sicer si je možno filma Gone Girl (recenzijo filma si lahko preberete tudi na našem portalu) ter Interstellar ogledati tudi v Ljubljani. Prvega predvajajo v Kinodvoru, medtem ko bo Interstellar eksluzivno od 6.11 do 10.11 predvajan v Cankarjevem domu. Kot zanimivost lahko omenimo, da bo Interstellar predvajan celo v Trbovljah, medtem ko ljubljanski Kolosej tega filma nima na sporedu! Npr. bolj komercialni filmi kot so Fury, zadnji Hobbit, novi del iz franšize Hunger Games, Dumb and Dumber To in še bi lahko naštevali, bodo za gledalce dosegljivi le v Cineplexxu (zaenkrat). Omeniti velja še tradicionalni Liffe, ki bo omogočil vpogled v določene oskarjevske adute kot sta Foxcatcher ter Birdman. Da vam olajšamo delo, smo vam na Filmstartu naredili seznam kje si lahko ogledate določene filme, ki bi po navadi bili predvajani v Koloseju.

Originalni naslov Slovenski prevod Kinematograf/sklop predvajanja Datum predvajanja
Gone Girl Ni je več Kinodvor, Cineplexx Trenutno se predvaja
Interstellar Medzvezdje Cankarjev dom, Cineplexx 6.11-10.11 v Cank. domu; od 6.11 v Cineplexx
Fury Bes Cineplexx Trenutno se predvaja
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 Igre Lakote: Maščevanje 1. del Cineplexx 20.11.
Dumb and Dumber To Butec in butec da Cineplexx
  1. 11
The Hobbit: The Battle of the Five Armies Hobit: Bitka petih vojsk Cineplexx, (govori se tudi o Cankarjevem domu)  11.12.
Birdman Birdman  Liffe 12.11.-23.11.
Foxcatcher Foxcatcher: Boj z norostjo  Liffe 12.11-23.11.
Exodus: Gods and Kings Eksodus: Bogovi in kralji Cineplexx 11.12.

Trenutno žal še nikjer ni napovedan kritiško opevan Nightcrawler Jaka Gyllenhaala ter zadnji film Paula Thomasa Andersona Inherent Vice. Zagotovo lahko pride še do sprememb glede lokacij predvajanj in se utegne še kakšna dodati k posameznemu filmu. Kot vse skupaj kaže ne velja prav dosti računati na Kolosej.

Top-5-Movies-to-watch-after-a-Break-up-1090412

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] časom smo poročali o suši na področju komercialne kinematografije v Ljubljani. Sedaj vam z veseljem sporočamo […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x