Govorimo seveda o Schwarzeneggerju in legendarnemu: “I’ll be back”, ki ga je izrekel v prvem Terminatorju leta 1984. Film Jamesa Camerona je nato prejel še štiri nadaljevanja, toda z izjemo drugega, so vsa bila sprejeta precej medlo in po kvaliteti veljajo za precej slabše od prvih dveh filmov. Zadnji, Terminator: Genisys iz leta 2015, je bil precejšna finančna polomija, ki so jo rešili šele Kitajci, in ponovni zagon franšize je tako studiu povsem spodletel, saj so naknadno odpovedali napovedani nadaljevanji. Toda to kot kaže še ni bil konec Terminatorja, ki se utegne spet vrniti.

James Cameron, režiser prvih dveh filmov, bo leta 2019 namreč pridobil nazaj pravice do uporabe franšize in že razmišlja o njenem potencialnem ponovnem zagonu, ki bi bil tako že drugi v manj kot petih letih! Toda mož, ki je s filmoma Avatar in Titanik rušil rekorde gledanosti, ne bo sedel za režiserski stolček in naj bi na to mesto posadil Tima Millerja, režiserja lanske uspešnice Deadpoolkatere nadaljevanje bo potekalo brez njega, saj je prišlo do nesoglasij z glavnim igralcem Ryanom Reynoldsom. Zaenkrat pa še ni znano ali ima Cameron namen vključiti tudi Arnolda Schwarzeneggerja, ki je glavni obraz franšize.

James Cameron in Arnold Schwarzenegger med snemanjem drugega filma franšize, Terminator 2: Sodni dan.

Studio Paramount je imel za letošnji maj napovedanega drugega iz nove Terminatorjeve serije filmov, toda zelo slab sprejem prvega filma je povsem spodkopal njihove načrte. Tudi zvezdnica Igre prestolov, Emilia Clarke, ki je upodobila novo Sarah Connor, se je povsem odpovedala svoji vlogi in se bo raje uveljavljala v franšizi Vojne zvezd, saj jo bo mogoče videti v samostojnem filmu Hana Sola. Studio se je tako povsem odpovedal še zadnjemu “molzenju” franšize in tako mirno čaka, da pravice potečejo in se vrnejo k njenemu prvotnemu lastniku.

Oboževalci so že dlje časa prosili za Cameronovo vrnitev k franšizi, toda 62-letnik je zadnja leta povsem zaposlen s snemanjem novih Avatarjev. Obenem pa velja poudariti, da je ta isti James Cameron, tudi neizmerno hvalil Terminator Genisys, predvsem v promocijskih materialih za film, kar je precej dišalo po denarju. Nekaj podobnega kot diši tudi ob tej novici.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me