Zgodba o eni največjih prevar v zgodovini športa ima nadvse velik filmski potencial in samo še vprašanje časa je bilo kdaj bomo videli življensko zgodbo kolesarja Lancea Armstronga na velikem platnu. Kot je že splošno znano je najbolj slavni kolesar v zgodovini tega športa s pomočjo uporabe nedovoljenih poživil kar sedemkrat zapored osvojil najbolj prestižno kolesarsko dirko na svetu Tour de France. Sicer so mu zločin dokazali šele po končani karieri, toda njegova fascinantna zgodba, ki vključuje bolezen proti raku, je bila mnoga leta navdih za marsikaterega Zemljana in tudi mogočna blagovna znamka na kateri je gradilo celotno kolesarstvo. Vse dokler ni mehurček počil in vse laži so prišle na dan.

Tako smo dobili prvi napovednik za film z naslovom The Program (Program), ki podrobno opisuje kariero teksažana. V vlogi Armstronga bomo videli igralca Bena Fosterja (Lone Survivor, 3:10 to Yuma), medtem ko mu bo nasproti v vlogi novinarja Davida Walsha, ki je življenje posvetil temu, da razkrinka kolesarja, stal igralec Chris O’Dowd (Calvary, Brides Maids). V filmu bo manjšo vlogo imel tudi legendarni Dustin Hoffman, poleg njega pa bomo lahko tudi videli znanca malih zaslonov Jesseja Plemonsa iz serije Kriva pota (Breaking Bad), ki bo stopil v čevlje Armstrongovega sotekmovalca Floyda Landisa, ki je bil podobno razkrinkan in kaznovan zaradi uporabe nedovoljenih poživil kot njegov neprimerno slavnejši rojak.

Režija filma je v rokah Stephena Frearsa, ki je bil že nominiran za dva oskarja in sicer s filmoma Kraljica (The Queen) ter Philomena. Scenarij je spisal John Hodge, ki je reden sodelavec režiserja Dannyja Boyla in je med drugim scenarist filmov Trainspotting in Trance.

Premiera je napovedana za 23. september letošnjega leta in film lahko pričakujemo v lovu na mnogo filmskih nagrad.

Ben Foster kot Lance Armstrong

Ben Foster kot Lance Armstrong

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
2 komentarjev
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] The Revenant, kjer poleg Toma Hardyja igra tudi dosedanji osmoljenec Oskarjev Leonardo DiCaprio, in The Program, v katerem bo kot Lance Armstrong poizkušal prepričati Ben […]

trackback

[…] pred časom smo poročali o filmu The Program, ki se osredotoča na eno največjih športnih prevar v zgodovini in sicer na zgodobo o kolesarju […]

2
0
()
x