Ridley Scott se vrača k znanstveni-fantastiki z novim filmom The Martian, ki je osnovan po istoimenski knjigi. V glavni vlogi astronavta Marka Wattneya bomo lahko videli Matta Damona, poleg njega pa je v filmu še kopica znanih imen kot so Chiwetel Ejiofor, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels in drugi.

Zgodba govori o astronavtu, ki se po neuspešni misiji na Marsu znajde v boju za preživetje in tako poskuša nekako zaživeti na tem planetu. Scenarij je spisal Drew Goddard, ki je znan po filmu Cabin in the Woods ter je tudi osnoval zgodbo za prvi Marvelov televizijski hit, serijo Daredevil.

Je pa zanimivo, da bomo že po enem letu videli Damona ponovno v astronavtski obleki in scenografija in sama zgodba precej spominja na lik dr. Manna iz filma Medzvezdje (Intertellar) režiserja Christopherja Nolana. V šali bi lahko rekli, da je ta film kar nekakšno predvidevanje, če bi se Damonovo samotarjenje na tujem, surovem planatu razvilo v drugo smer (več pa ne bomo izdali za tiste, ki si morda še niso ogledali Medzvezdja).

Režiser Ridley Scott nas bo na Mars popeljal 25. novembra in upajmo, da bo ta film na nivoju njegovih najboljših del, saj resnici na ljubo Britanec že kar nekaj let tava v povprečju.

martian-gallery5-gallery-image

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] za novi film Ridleya Scotta, Marsovec z Mattom Damonom v glavni vlogi. Kot smo se že pošalili ob prvem napovedniku, sama zgodba precej spominja na tisto iz Nolanovega Medzvezdja, toda ob tokrat nam studio ponudi […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x