Po dveh letih od izida njegovega zadnjega filma Podlih osem (Hateful Eight, 2015) je Quentin Tarantino očitno pripravljen na nove pustolovščine. Tokrat se bo v njih podal brez podpore svojega dolgoletnega kolega Harveya Weinsteina, ki mu je s svojim studiem stal ob strani pri vseh njegovih dosedanjih projektih. Ta je v luči nedavnih dogodkov, ki so razkrili umazane podrobnosti njegovih zasliševalskih metod pri intervjujih mladih igralk, ostal (vsaj zaenkrat) brez vse kredibilnosti.

Po zgodbi iz divjega zahoda, v kateri sta se v samotni koči po nekem posebnem naključju znašli ravno najbolj sovražni skupinici izjemno zanimivih posameznikov, se tokrat zgodba seli v bolj sodobne čase. Natančneje v konec šestdesetih in začetek sedemdesetih. Tam bomo dobili Tarantinov uvid v razvpite umore družine Manson.

Gre za zločine, ki jih je zakrivila skupina sledilcev Charlesa Mansona, ki jih je v svojih psihotičnih blodnjah imenoval za svojo družino. Skupaj so živeli na oddaljenem ranču, kjer jih je Manson uspel tako učinkovito zmanipulirati, da so v lastnem prepričanju, da sledijo pravi poti, zagrešili številne groteskne umore. V enem izmed njihovih napadov so se spravili tudi na družino režiserja Romana Polanskega (Pianist (The Pianist, 2002)). Na njegovem domu so do smrti pretepli, zabodli in ustrelili igralko in njegovo tedanjo ženo Sharon Tate, scenarista Wojciecha Frykowskega in še nekaj drugih, ki so se v času napada nahajali na njegovem domu. Polanski je imel tedaj srečo, saj ga ravno takrat ni bilo doma.

Charles Manson

Če se spomnimo na Neslavne barabe (Inglourious Basterds, 2009), ima tudi Tarantino že nekaj izkušenj z vrezovanjem svastike v čelo.

Omenjena skupina napadalcev je v malce spremenjeni obliki v naslednjih dneh zakrivila še nekaj brutalnih umorov, pri katerih jih je Manson celo osebno spremljal, ker je bil razočaran nad izvedbo njihovih prejšnjih nalog. Na srečo so jih policisti nekaj dni za tem prijeli na njihovem ranču zaradi suma kraje avtomobila in šele po tem so jih uspešno povezali z umori in jih po nekajletnem sojenju tudi obsodili na najhujšo, smrtno kazen. Te niso nikoli uresničili, ker so ravno v času do izvedbe v Kaliforniji ukinili eksekucijo smrtne kazni zaradi česar so ostali v zaporu z dosmrtno kaznijo.

Zagotovo bo zanimivo videti, kako se bo Tarantino lotil zadeve, koga bo postavil v ospredje, kakšno vizualno in glasbeno vzdušje bo namenil celotni situaciji. Nekaj se tudi že šušlja, da želi Tarantino v nastajajočo igralsko ekipo privabiti Brada Pitta in Leonarda DiCapria, kar bizagotovo še bolj dvignilo pričakovanja, ki so v filmski srenji že tako visoka pred vsakim novim Tarantinovim izdelkom. In če se bo resnično držal svojih napovedi in zaključil svojo režisersko kariero po desetem filmu, bo tudi to gotovo prineslo še dodatno raven vznemirjenja pred prihodom novih del.

Brad Pitt Leonardo DiCaprio Quentin Tarantino

Kdo izmed njiju bi lahko v tistih časih ugibal, da si bo oba skupaj za svoj projekt želel Quentin Tarantino.

 

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me