Triler Sicario: Onkaj zakona je bil eden najbolje ocenjenih filmov lanskega leta in je na zemljevid dokončno postavil izjemno nadarjenega kanadskega režiserja Dennisa Villeneuva. Če uspeh filma za mnoge poznavalce ni bil presenetljiv, pa je zelo hitra najava nadaljevanja poskrbela za nasprotno.

Le redko se zgodi, da malce bolj poglobljeni filmi dobijo kakršno koli nadaljevanje, saj le-to ponavadi doleti ustaljene blagovne znamke, ki so povrhu vsega še adaptacije stripov, knjig itd. Toda studio Lionsgate se je odločil, da bodo posneli še najmanj en film, ki pa se bo tokrat povsem osredotočal na morilca Alejandra, ki ga je izvrstno odigral Benicio Del Toro. V Sicariu sicer spremljamo idealistično agentko FBI, Kate Macer (Emily Blunt), ki je poslana na nevarno misijo v Mehiko, kjer ji družbo delata nadrejeni Matt (Josh Brolin) in njegov pomočnik Alejandro, ki pa imata svoje načrte in se tudi edina vračata za drugi film.

Nadaljevanje bo nosilo naslov Soldado, režiserska taktirka pa bo pripadla Italijanu Stefanu Sollimi, ki je najbolj znan po filmih ACAB – All Cops Are Bastards in Suburra. Sicer je režiral tudi nekaj epizod priznane serije Gomorra. Režija naj bi bila ponujena tudi enemu večjih talentov ameriškega filma, Jeremyju Saulnieru, ki se nam je lani na Liffu predstavil s svojim najnovejšim trilerjem Zelena soba (Green Room), a je ta ponudbo zavrnil. Sollima bo tako nadomestil Villeneuva, saj bo imel Kanadčan v prihodnosti ogromno dela z režijo nadaljevanja kultnega Iztrebljevalca (Blade Runner), medtem ko je scenarij spet spisal Taylor Sheridan, ki je odgovoren tudi za predhodnega.

Izid filma še ni napovedan, toda najverjetneje ga lahko pričakujemo leta 2017 ali pa najkasneje leto pozneje.

del-toro

Benicio Del Toro je lani v Sicariu mnoge popolnoma navdušil.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x