Premiera prihajajočega biografskega filma o Edwardu Snowdnu, ki je javnosti posredoval zaupne podatke ameriške Nacionalne varnostne agencije, je prestavljena na naslednjo leto. Film režiserja Oliverja Stonea, v katerem je naslovno vlogo prevzel Joseph Gordon-Levitt, s tem izstopa iz tekmovanja za prihajajoče nagrade Oskar. O filmu se je sicer govorilo kot o resnem kandidatu za omenjene nagrade, izid pa je bil še do nedavnega napovedan za letošnji božič. Slaba novica za Stonea pa morda ni tako slaba za Gordon-Levitta, ki v prihajajočo oskarjevsko dirko verjetno vstopa s filmom The Walk, kjer bo upodobil Philippea Petita v njegovem poizkusu hoditi po vrvi med “dvojčkoma” v New Yorku leta 1974. Naj omenimo, da so za božični dan sicer še vedno napovedani Concussion z Willom Smithom, komedija Daddy’s Home z Markom Wahlbergom in Willom Ferrellom, Joy, kjer bosta moči ponovno združila Jennifer Lawrence in Bradley Cooper ter Point Break v svoji reinkarnaciji. V omejeni obliki se nam bosta takrat prvič predstavila še težko pričakovana The Revenant in The Hateful Eight.

citizenfour

Slavni “žvižgač” Edward Snowden.

Film Snowden je zanimiv tudi zaradi tega, ker nam bo ponudil vpogled v življenje osebe, ki je za nekatere junak, za druge pa predstavlja izdajalca. V njem bomo poleg Gordon-Levitta spremljali še nekatera druga znana imena, kot so Nicolas Cage, Timothy Olyphant in Tom Wilkinson. Spomnimo, da je Citizenfour na minulih podelitvah Oskarjev slavil v kategoriji Najboljši dokumentarni film. Dokumentarec se vrti okoli Edwarda Snowdna.

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x