Režiser in scenarist M. Night Shyamalan se je po mnogih letih posmeha uspešno vrnil na filmski zemljevid in predvsem z zadnjim filmom Razcepljen (Split) pridobil oboževalce zopet na svojo stran. Takoj po prikazu omenjenega filma je napovedal nov projekt, ki je danes dobil tudi uradni naslov. Gre namreč za nadaljevanje njegove uspešnice Nezlomljivi (Unbreakable), kjer sta blestela Bruce Willis in Samuel L. Jackson.

Pozor: Naslednji odstavek vsebuje kvarilnike, ki lahko vplivajo na izkušnjo ob ogledu filma Razcepljen.

Vsi, ki ste si že ogledali Razcepljenega, ste lahko zasledili, da se film pravzaprav dogaja v istem vesolju, kot zgodba, ki je prikazala Bruca Willisa, kot realističnega stripovskega junaka. V zadnjem prizoru smo namreč priča pojavi njegovega lika Davida Dunna in omembe Elijaha Glassa, njegovega smrtnega sovražnika. Film bo tako nosil ime Glass, kar neposredno namiguje na prej omenjeni lik, in najverjetneje ni potrebno posebej poudarjati, da se bosta s svojimi vlogami vrnila tako Willis kot Jackson. Poleg njiju sta za film potrjena tudi James McAvoy, ki je blestel kot razcepljeni Kevin Wendell Crumb (oz. Patricia, Barry, Zver …) in izjemno nadarjena Anya Taylor-Joy, ki je lansko leto močno opozorila nase tudi v grozljivki Čarovnica (The VVitch: A New England Folktale).

46-letni Shyamalan je te dni na Twitterju objavil, da je scenarij končno zaključen in da si bo film možno ogledati 19. januarja 2019. Kot je bil primer pri zadnjih dveh filmih, bo tudi tokrat sodeloval z producentom Jasonom Blumom (Paranormalno) in studiem Universal.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x