Slovenski režiser Mitja Okorn, ki je občinstvo še lani navduševal z zadnjim celovečercem Planet samskih (Planeta singli), se je znašel v izbrani družbi, saj ga je priljubljena ameriška revija Variety uvrstila na seznam desetih najbolj obetavnih Evropejcev v svetu filma za leto 2017. Obenem so jasni tudi prvi obrisi njegovega naslednjega projekta.

Režiser filmov Tu pa tam in Pisma Sv. Nikolaju (Listy do M.) je že dlje časa dejaven na Poljskem, kjer uresničuje svoje projekte, toda kot kaže, je prišel čas, da slovenski režiser naredi naslednji korak v karieri in se poda onkraj luže, v središče zabavne industrije, ki sliši na ime Hollywood. V intervjuju, ki je dopolnjeval omenjeni izbor, je namreč novinarjem zaupal nekaj o svojem nadaljnjem projektu z naslovom Life in a Year, v katerem naj bi glavna vloga pripadla Jadenu Smithu. Film bo spremljal najstnika z veliko ljubeznijo do glasbe, a z izredno strogim očetom. Nekega dne mladenič spozna simpatično dekle, kar očeta povsem vrže iz tira. Okorn je še pokomentiral, da bo šlo za enega t.i. “coming off age” filmov.

Planet samskih je bil tudi v Sloveniji velika uspešnica.

Projekt je plod produkcijske hiše Overbrook Entertainment, ki jo je ustanovil igralski zvezdnik Will Smith, sicer oče prej omenjenega Jadena, podpisana pa je pod večino Smithovih projektov zadnjih dveh desetletij. Tako je med njimi mogoče najti uspešnice, kot so Jaz, robot (I, Robot), V iskanju sreče (The Pursuit of Happyness), Jaz legenda (I Am Legend) in Hancock, pa tudi mnoge polomije, kot Divji, divji zahod (Wild Wild West), Čas po zemlji (After Earth), Annie in še dokaj sveža Neskončna lepota (Collateral Beauty). V kolikor se bo omenjeno uresničilo, potem utegne Okorn sodelovati z enim največjih družinskih klanov v Hollywoodu. Upajmo, da bo pri režiji veliko uspešnejši, kot je bil M. Night Shyamalan v že omenjenem Času po zemlji, ki je doživel porazne kritike, mnoge pa so letele predvsem na račun najbolj znanega potomca Willa in Jade Pinkett Smith. Če se malce pošalimo, lahko rečemo, da ga čaka največji izziv v karieri do sedaj.

Sicer pa so se na omenjeni seznam uvrstili še nemški režiser Edward Berger, poljski igralec Jakub Girszal, nemška igralka Liv Lisa Fries, nizozemska igralka Sylvia Hoeks, nemška producentka Janina Jackowski, italijanski režiser Gabriele Mainetti, nemški igralec Jonas Nay, belgijski režiser Robin Pront in madžarska igralka Reka Tenki. Deseterica bo gostovala na letošnjem berlinskem filmskem festivalu, ki se bo odvijal med 9. in 19. februarjem.

Zadnji filmski projekt Jadena Smitha se je izkazal za veliko polomijo.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x