Danes je splet obšla novica, da naj bi se legendarni ameriški igralec Jack Nicholson, katerega smo na velikem platnu nazadnje spremljali v romantični dramediji Kako veš (How Do You Know) iz leta 2010, vrnil za (vsaj?) še en film. In to ne za kateregakoli, temveč za hollywoodsko predelavo izjemno uspešne nemško-avstrijske komične drame Toni Erdmann, ki se bo na letošnjih oskarjih potegovala za najboljši tujejezični film, prav tako pa se je na soroden seznam uvrstila že za podelitev globusov in baft.

Kritiško izjemno čislani film nemške režiserke, scenaristke in producentke Maren Ade govori o očetu, ki se želi na svojski način ponovno zbližati s svojo deloholično hčerko. Vlogo naslovnega lika je odigral Peter Simonischek, njegovo hči pa je upodobila Sandra Hüller.

Ime režiserja “remaka” še ni znano, bosta pa film producirala Adam McKay in Will Ferrell. Prav McKay, znan po lahkotnejših projektih v sodelovanju z omenjenim Ferrellom, je predlani vse presentil z nekoliko kompleksnejšo Veliko potezo (The Big Short) in bil za trud nagrajen celo z oskarjem. Režiserka in scenaristka originala naj bi bila projektu priključena kot izvršna producentka.

Najbolj zanimivo pa je seveda to, da naj bi v glavni moški vlogi zaigral sam Nicholson, ki je po poročanju tujih medijev k studiu Paramount, navdušen nad izvirnikom, celo pristopil z idejo. Vlogo protagonistove hčerke naj bi prevzela Kristen Wiig.

Kako se bo skoraj osemdeset let stari dobitnik treh oskarjev znašel po mnogih letih brezdelja in ali bo prihajajoči projekt, v kolikor bo seveda realiziran, vnovčil hollywoodsko sposobnost približevanja filmov gledalcu, ali pa bo šlo še za en neposrečen poizkus, nevreden delitve naslova z originalom, bomo nedvomno ugotovili prav kmalu …

Oče in hči. Peter Simonischek in Sandra Hüller. Jack Nicholson in Kristen Wiig?

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
  Subscribe  
Obvesti me