Režiser in igralec Ben Affleck trenutno upodablja Batmana, enega najbolj znanih stripovskih junakov vseh časov. V tej vlogi smo ga že videli v lanskih Batmanu proti Supermanu in Odredu odpisanih, letos pa bo ob koncu leta tudi vodil Ligo pravice. Za leto 2018 pa je napovedan njegov samostojni film o Batmanu, ki naj bi ga oskarjevec tudi režiral.

Toda slednje se utegne spremeniti, saj je 44-letnik v intervjuju za angleški Guardian negodoval nad projektom in dejal, da trenutno sploh še ni pripravljenega scenarija in v kolikor se to ne spremeni, sploh ne bo posnel filma. To je precej kontradiktorno njegovim izjavam, saj je še oktobra lani dejal, da je scenarij že skoraj končan in med drugim je tudi razkril glavnega zlikovca Deathstroka, ki ga bo upodobil Joe Mangianello, ter trenutni naslov filma, ki se bo enostavno glasil The Batman. Affleck bo poleg igralskih in režiserskih obveznosti, v filmu tudi prevzel scenaristične, saj si to dolžnost deli z Geoffom Johnson, kreativnim vodjo DC-jevega filmskega sveta.

Affleckovo seme dvoma je v njegov naslednji projekt najverjetneje zasejala kritiška nepriljubljenost DC-jevih filmov, saj sta bila tako Batman proti Supermanu kot tudi Odred odpisanih sprejeta s povečini negativnimi kritikami. Slednje je doletelo tudi Affleckov četrti režiserski projekt, mafijski film Zakon noči (Live by Night), ki bi se na papirju moral vmešati v boj za letošnje oskarje, tako pa so prve kritike filma izredno mlačne in mnogi ga smatrajo kot prvi spodleteli poskus v karieri sicer izredno nadarjenega režiserja.

Liga pravice bo v Sloveniji na sporedu decembra letos, Zakon noči pa je napovedan za 23. februar. Ali bo naslednji Affleckov veliki projekt tudi samostojni film o Batmanu pa bomo še videli.

ben affleck, batman, henry cavill, superman, batman proti supermanu, zora pravice, jesse eisenberg, dc comics, zack snyder

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x