Kot kaže bo na svoja zrelejša leta eden največjih gledaliških igralcev svoje generacije in zadnji dobitnik oskarja za stransko vlogo, Mark Rylance, postal muza velikega režiserja Stevena Spielberga. Dvojec ima v načrtu sodelovanje pri filmu The Kidnapping of Edgardo Mortara oz. Ugrabitev Edgarda Mortare, kot bi se lahko glasil potencialni slovenski prevod in visoko-proračunski adaptaciji romana Ready Player One.

Rylance, ki je za vlogo v Spielbergovi drami Most vohunov prejel svojo prvo nagrado Akademije, je trenutno prisoten v prvih napovednikih za letošnji Spielbergov film, VDV Veliki dobrodušni velikan, ki ga bomo lahko videli letos poleti in je eden prvih igralcev, ki jih je, za svoj novi film Dunkirk, izbral režiser Christopher Nolan. Spielberg, na drugi strani, pa ima v prihodnjih letih izjemno natrpan urnik, saj je poleg že omenjenega VDV, trenutno napovedan še novi Indiana Jones s Harrisonom Fordom v glavni vlogi. Omenja se, da naj bi Ugrabitev Edgarda Mortare pričeli snemati že letos z namenom izida naslednje leto. Sicer ima Spielberg za leto 2017 tudi napovedan že omenjeni Ready Player One, toda režiser je že pokazal, da je zmožen v istem letu izdati tudi po dva izjemna filma (leto 1993 in Jurski park ter Schindlerjev seznam).

Tretje sodelovanje Rylanca in Spielberga bo osnovano na resnični zgodbi iz 19. stoletja, ko je v Bologni prišlo do ugrabitve, takrat še dečka Eduarda Mortare, ki je bila naročena s strani papeža Pija XI. in izvedena s pomočjo takratne inkvizicije. Mladi in bolehni Eduardo je bil kot enoletni deček krščen s strani služkinje, ki je službovala pri judovski družini. Premisa zgodbe je zagotovo zanimiva in kaj lahko se zgodi, da utegne Britanec Rylance stopiti v čevlje omenjenega papeža.

Na drugi strani je Ready Player One zgodba, ki se dogaja po smrti ustvarjalca popularne videoigre in v ta namen je prirejeno tekmovanje v virtualni resničnosti, kjer zmagovalec dobi njegove milijone. V filmu bodo še zaigrali Tye Sheridan (Mud), Olivia Cooke (Me Earl and the Dying Girl), Simon Pegg (Zvezdne steze) in Ben Mendelsohn (Vzpon Viteza teme). Rylance bo prevzel vlogo omenjenega ustvarjalca, medtem ko bodo glavne vloge prevzeli mladi obrazi.

Preden bosta filma ugledala luč sveta, bo minilo še kar nekaj časa, do takrat pa si lahko ogledate najnovejši napovednik Velikega dobrodušnega velikana.

The Big Friendly GIant Dobrodušni velikan The BFG

Odlomek iz Velikega dobrodušnega velikana.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x