Uspeh letošnjega Marsovca je režiserju filma Ridleyu Scottu dal nov zagon za nadaljevanje njegove znanstvenofantastične franšize Osmi potnik (Alien). Že nekaj časa vemo, da Scott želi ustvariti nadaljevanje filma Prometej, ki je predzgodba za film Osmi potnik z leta 1979. Nadaljevanje naj bi se imenovalo Alien: Covenant in Michael Fassbender se bo vrnil kot android David, Noomi Rapace pa naj bi tokrat imela le manjšo vlogo. Po režiserju sodeč naj bi nova zasedba v večji meri vsebovala avstralske igralce, saj bo v Sydneyju potekala večina snemanja.

prometheus

Michael Fassbender kot android David v filmu Prometej (2012).

Poleg Covenanta bomo dobili še vsaj dve nadaljevanji, ki bosta ustvarili most do zgodbe v originalnem filmu Osmi potnik. Namen teh filmov naj bi bil razložiti nastanek grozljivih vesoljcev in Scott je vztrajen, da se ti filmi morajo zgoditi. Glede na to, da je bil Prometej finančno dokaj uspešen (leta 2012 je zaslužil 403 milijonov dolarjev), obstaja velika verjetnost, da bo studio Fox dal zeleno luč tudi za tretji in četrti film Ridleyejeve nove/stare franšize.

Na drugi strani imamo pa Neilla Blomkampa, ki želi nadaljevati sago s snemanjem petega filma v franšizi. Ta naj bi popolnoma ignoriral filma Osmi potnik 3 in 4 ter se osredotočil na zgodbo Ripley (Sigourney Weaver) in Hicksa (Michael Biehn) po Osmem potniku 2. Oboževalci franšize smo bili na začetku navdušeni nad to novico, vendar je njegov tretji film Chappie razočaral tako kritike kot tudi gledalce. Prihodnost Blomkampovega projekta je za zdaj negotova, saj producenti niso več tako navdušeni nad njegovo idejo.

maxresdefault (1)

Konceptna slika Neila Blomkampa za Ripley in Hicksa.

Alien: Covenant naj bi začel s snemanjem marca 2016, z načrtovanim izidom za leto 2017. Po Scottu sodeč bi moral zadnji film zaključiti franšizo enkrat leta 2027.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x