Oboževalce Vojne zvezd je danes šokirala novica, da je prihajajoči film o mladem Hanu Solu doživel hud udarec, saj ga zapuščata režiserja Phil Lord in Christopher Miller. Režiserja uspešnic Lego film (The Lego Movie, 2014) in 21 Jump Street (2012) sta snovala film vse od leta 2015, slabo leto pred izidom pa bo studio Disney moral najti alternativo.

Vse skupaj ne bi bilo tako kritično, če ne bi dvojec že kakih pet mesecev snemal filma, kar pomeni, da je bilo že ogromno materiala posnetega. Lucasfilm je za razlog njunega odhoda navedel ustvarjalne razlike, kar je pogost kliše ob menjavanju režiserjev, toda glede na zgodovino studia Disney, je bil to gotovo eden od razlogov. Naj spomnimo, že ob Rogue One, prejšnjem samostojnem filmu Vojne zvezd, je prihajalo do mnogih težav med produkcijo, saj naj bi ogromno količino filma posneli na novo. Ob tem se spet pojavlja vprašanje samostojnosti režiserjev pri visokoproračunskih projektih, saj so se v preteklosti že pogostokrat pripetili spori med studiem in ustvarjalci. Tako je Edgar Wright (Noč neumnih mrtvecev) zapustil Ant-Mana (2015), vmešavanje studia pa je na svoji koži občutil tudi David Ayer pri Odredu odpisanih (Suicide Squad, 2016)

Kdo bo nasledil dvojico še ni znano, med potencialnimi imeni pa se v medijih omenja Rona Howarda (Apollo 13, Inferno). V filmu bodo nastopili Alden Ehrenreich, ki bo upodobil naslovnega junaka, Donald Glover, Emilia Clarke in Woody Harrelson. Premiera je sicer napovedana za maj prihodnje leto in prav zanimivo bo videti kaj bo Disney ukrenil glede filma.

Phil Lord in Christopher Miller.

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x