Ekipa Lucasfilma že pripravlja nov samostojni film Vojne zvezd in kot kaže bodo ugodili mnogim oboževalcem ter se povsem posvetili Obi-Wanu Kenobiju, enemu glavnih likov celotne sage.

Zaenkrat novica še ni uradna, tako da tudi kar se tiče same igralske in režiserske zasedbe ni nič potrjenega, toda najverjetneje se bo k vlogi slavnega jedija vrnil škotski igralec Ewan McGregor, ki je Kenobija upodobil že v Lucasovi novejši trilogiji. Igralec je tudi sam zelo odprt za možnost potencialne vrnitve k franšizi, obenem pa so tudi oboževalci franšize mnogokrat izpostavili Škota kot eno redkih svetlih točk zloglasne Lucasove predzgodbe. Med režiserji se sicer omenja Anglež Stephen Daldry, ki nima prav veliko izkušenj z visokoproračunskimi filmi, toda vseeno se lahko pohvali s filmi kot so Bralec (The Reader, 2008), Ure do večnosti (The Hours, 2002) in Billy Elliot (2000).

obi-wan kenobi, ewan mcgregor, stephen daldry, vojna zvezd, star wars, disney

Ob tem pa moramo takoj vklopiti cinizem in se malce ponorčevati iz Disneyja. Glede na dosedanje izkušnje samostojnih zgodb Vojne zvezd bi bilo varno tudi poizvedeti kdo bo nadomestni režiser, ki bo poskrbel za snemanje naknadnih prizorov filma. To se je namreč že zgodilo pri Rogue One (2016), kjer je med postprodukcijo vskočil Tony Gilroy (Michael Clayton) in pomagal Garethu Edwardsu pri preoblikovanju filma. Nedavno pa je Disney odpustil dvojec Phil Lord-Christopher Miller (franšiza Jump Street), ki je že skorajda posnel celoten film o mlademu Hanu Solu, toda studio je bil povsem nezadovoljen z videnim in zato ju je nadomestil hollywoodski veteran Ron Howard (Apollo 13).

Varno bi bilo tudi predvidevati, da se bo zgodba filma o Obi-Wanu odvijala med tretjo in četrto epizodo sage, kar bi spet omogočalo Disneyju, da umesti film v obdobje, ki je najbolj čislano med oboževalci in smo ga resnici na ljubo videli že mnogokrat. Tako bi se zopet podili po puščavah planeta Tatooine, pojavila pa bi se lahko tudi Zvezda smrti, stalna članica filmov Vojne zvezd.  Ena od špekulacij gre tudi v smer nove trilogije Vojne zvezd, saj obstaja teorija oboževalcev, da je protagonistka Rey, pravzaprav Kenobijeva potomka. Samostojni film bi tako lahko posadil kako seme, ki bi vzklilo v tej smeri.

Kakšno odločitev bodo sprejeli pri Disneyju bo zagotovo znano v prihodnjih mesecih, vse do morebitne tretje samostojne zgodbe Vojne zvezd pa nas poleg tiste o Hanu, čaka še osma epizoda, ki tokrat nosi podnaslov Poslednji jedi (The Last Jedi, 2017).

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x