Izžarevanje (The Shining, 1980) velja za morda najboljšo grozljivko vseh časov. Mojstrovina Stanleyja Kubricka je pravzaprav adaptacija ene izmed knjig Stephena Kinga, ki je tudi avtor knjižnih predlog filmov Kaznilnica odrešitve (The Shawshank Redemption, 1994), Zelena milja (The Green Mile, 1999) in še dokaj svežega Tisto (It, 2017). Pisatelj je v preteklosti sicer močno kritiziral film, češ da se je preveč odmaknil od knjižne predloge, toda kljub temu film velja za klasiko, ki še danes nažene strah v kosti gledalca, in gotovo za enega izmed vrhuncev kariere igralca Jacka Nicholsona. King je leta 2013 spisal tudi nadaljevanje z naslovom “Doctor Sleep”, ki bo sedaj dobilo tudi filmsko adaptacijo.

Studio Warner Bros. je nalogo dodelil režiserju in scenaristu Miku Flanaganu, ki velja za enega največjih upov grozljivk v tem trenutku. Gledalce in kritike je že prepričal s filmoma Hush (2016) in Oculus (2013), toda največji preskok je doživel lani z Netflixovim filmom Geraldova igra (Gerald’s Game, 2017), ki je prav tako adaptacija istoimenskega dela Stephena Kinga.

Kingovo nadaljevanje Izžarevanja sledi Dannyju Torrancu v njegovih štiridesetih, ko se mora soočiti z enakimi demoni, ki so v norost popeljali njegovega očeta pred mnogimi leti v Hotelu Overlook. Danny je namreč alkoholik, ki pa se mu ob abstinenci vrnejo moči “izžarevanja”, ki mu pomagajo, da se pogovarja z mrtvimi v lokalni bolnišnici in njegovo življenje se obrne na glavo, ko spozna mlado dekle, ki ravno tako poseduje moči “izžarevanja”.

Kdaj bo film izšel zaenkrat še ni znano, toda glede na to, da naj bi bil Mike Flanagan še v fazi priprave scenarija, bi film luč sveta lahko ugledal v letu 2019. S tem se norija okoli Kingovih knjig nadaljuje, saj smo samo lani lahko videli štiri adaptacije njegovih del, toda glede na finančni izkupiček Tistega, lahko pričakujemo še več morebitnih adaptacij, nadaljevanj ali pa kar remakeov le-teh.

Kdo bo upodobil odraslega Dannyja?

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
filmoljub
2 leta nazaj

Nadaljevanje Shininga? Absurd nad absurdi, ne glede na režiserja in karkoli drugega. 🙁

1
0
()
x