Danes nas je presunila žalostna novica, da je v 93. letu starosti umrl eden največjih igralcev (tudi dobesedno) Sir Christopher Lee. Sicer je Britanec umrl že v nedeljo v bolnišnici, kjer je okreval po srčnem napadu in težavah z dihanjem.

Igralčeva neverjetno razgibana kariera je zajemala ogromno legendarnih likov kot so naprimer prvi filmski grof Drakula, zlobni Saruman iz Gospodarja prstanov, grof Dooku iz Vojne zvezd in še bi lahko naštevali. Lee je zapisan v Guinessovi knjgi rekordov kot igralec z največ igralskimi vlogami. Izredno dobro so mu ustrezale vloge zlikovcev, ki jih je izjemno dobro upodobil s svojo pojavo in karizmo.

V zadnjih letih se je preizkusil tudi kot pevec metal benda in med drugim je pred štirimi leti obiskal Slovenijo v sklopu Grossmanovega festivala, kjer je bil deležen prav posebne nagrade. Na njegovem spisku nagrad in odlikovanj je zhagotovo zelo prestižno tudi Britansko odlikovanje najvišjega reda, ki je igralcu prineslo naziv viteza.

Na Filmstartu se igralcu zahvaljujemo za vso njegovo zapuščino in mu želimo miren počitek.

Bil je prvi Drakula

Bil je prvi Drakula

Temna stran sile je tudi prevzela velikana (Grof Dooku)

Temna stran sile je tudi prevzela velikana (Grof Dooku)

Med drugim je tudi poizkušal ubiti Jamesa Bonda

Med drugim je poizkušal ubiti Jamesa Bonda

Najverjetneje igralčeva najbolj znana vloga (Saruman iz trilogije Gospodar prstanov)

Najverjetneje igralčeva najbolj znana vloga (Saruman iz trilogije Gospodar prstanov)

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x