Pozor: Noč je temna in polna kvarilnikov.

V prejšnji epizodi so bile šahovske figure postavljene, zdaj pa so se začele premikati. Če prva epizoda ni imela najboljšega tempa, je druga dober prikaz prihodnosti. Čaka nas napeta sezona!

Daenerys je odločena, da bo zavzela Zahodnje brez prelivanja krvi nedolžnih. Kljub prvotnim ugovorom njenih zaveznikov je skupaj s Tyrionom sestavila načrt, ki bo zadovoljil vse. Leta smo poslušali, kako ji je mar za navadne ljudi, in lepo je videti, da se načel še vedno drži, a so Dothraški vojaki vajeni uničevanja vsega pred seboj. Bo Materi zmajev uspelo ukrotiti svoje divje vojake? Lepo je bilo videti tudi, da so nekateri prizori iz prve sezone dobili pomen. Pogovori med Jonom in Tyrionom so bili eni izmed boljših in teža pred leti izmenjanih besed se je končno pokazala. Jon zaupa Tyrionu in Tyrion Jonu. Prihajajoča pogajanja med Jonom in Daenerys bodo nedvomno lažja prav zaradi vezi med nekdanjima “grdima račkoma” svojih družin. Mellisandre je na nek način našla svoje poslanstvo. Njena vloga je, da združi Daenerys in Jona. Tako bo ona bo tista, ki bo skupaj združila “ogenj” in “led”.

V Kraljevem pristanku se sklepajo nova zavezništva. Kot kaže celotno plemstvo pod družino Tyrell ni naklonjeno Daenerysini potencialni vladavini. Lorda Tarlyja smo na kratko videli v prejšnji sezoni, vendar je videti, da bo imel tokrat eno poglavitnih vlog v prihajajočih bitkah za Zahodnje. Med Robertovim uporom je bil Tarly edini, ki je uspel dobiti bitko proti takrat bodočemu kralju in njegovim zaveznikom. Lahko kaj podobnega pričakujemo to sezono, če bo ponovno poveljeval kraljevi vojski? Njegov sin Samwell bo nedvomno sodeloval na strani Daenerys, tako da se zagotovo obeta ponovno snidenje med očetom in sinom. Cersei pa je poleg novih zaveznikov dobila še žarek upanja v obliki ogromnega samostrela, ki bo nedvomno pomagal v bitki proti mogočnimi zmaji.

Kralj severa Jon Snow nikakor ne more predlagati nečesa, brez da bi ujezil vsaj nekaj svojih lordov. Tokrat je celo mlada Lyanna Mormont kljubovala Jonovi odločitvi, da se sreča z Daenerys Targaryen. Kaj točno je pisalo v pismu, ki ga je Jon prejel od Tyriona? Je Tyrion omenil, da se mora pokloniti Daenerys in priseči zvestobo? Jon je postavljen pred težko odločitev, saj je njegova dolžnost poslušati svoje podložnike, hkrati pa mora storiti vse, da jih zaščiti. Odločitev bi bila nedvomno lažja, če bi se zavedal svojega pravega porekla. Na snidenje med njim in Branom pa bomo morali še počakati.

Naša najljubša množična ubijalka Arya je srečala prijatelja iz svojega “Arry” obdobja. Vroča pita! Prizor je bil lep in hkrati malce grozljiv, še posebno, ko sta začela primerjati svoje sposobnosti peke pit, saj maslo pač ni skrivnostna sestavina Aryinih pit. Prijatelj ji je razkril, da je Jon zdaj kralj severa, kar jo je odvrnilo od misije umoriti kraljico Cersei. Na poti proti severu se je Arya srečala še z drugim kosom njene preteklosti. Po zelo dolgem času smo končno spet videli Nymerio. Računalniško animirana krvovolkulja je bila videti sijajno in resnično mogočno. Krvovolki naj bi bili veliki kot konji in tokrat je to tudi držalo. Arya je prosila Nymerio, da ji sledi na Sever, vendar je ta prošnjo mirno odklonila. Arya je nato odvrnila “To nisi ti”, kar ima lahko več pomenov. Se njene besede nanašajo na Nymerio ali na Aryo? Se bo Starkova zares podala proti Zimišču?

Naše predvidevanje, da bo Samwell pomagal Jorahu, se je izkazalo za pravilno. Ne vemo, če mu ga bo uspelo pozdraviti, vendar se bo brez dvoma potrudil. V prvi sezoni si Samwell česa takega ne bi upal, vendar je nekdaj bojazljivi Nočni stražar postal bolj odločna oseba. Pa bo utrpel posledice tega dejanja? Ga bodo maestri izobčili iz reda?

Končno smo bili priča tudi pomorski bitki. Greyjoyi proti Greyjoyem. Kot pretekle, je tudi pomorska izgledala odlično. Bolje bi bilo, če bi na obzorju lahko videli več ladij, vendar je dala velikost Euronove dovolj dober občutek njegove premoči nad Yaro in Theonom. Kot dodatno nagrado pa s(m)o tisti, ki s(m)o ves čas prezirali “peščene kače”, dočakali smrt dveh tretjini Dornijskih barab, Tyene Sand, Ellaria Sand in Yara Greyjoy pa so zdaj Euronovi ujetnice. Ellaria je tista, ki je ubila Cerseino hčerko Myrcello, in kot kaže, je Euronovo darilo za kraljico nekaj bolj osebnega kot magični artefakt. Cersei se zagotovo ne bo branila priložnosti, da maščuje smrt svoje hčerke.

Zadeve se stopnjujejo. V naslednji epizodi nas čaka težko pričakovano snidenje med Jonom in Daenerys. Bomo dobili zavezništvo, ki smo ga čakali?

Za zaključek pa še najboljši trije prizori druge epizode po mnenju kanala harb2harb.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x