V nedeljo so v Londonu podelili “britanske oskarje”, saj je bila na sporedu že 69. podelitev baft. Na prireditvi, ki jo je povezoval britanski komik Stephen Fry, je premočno slavil Povratnik (The Revenant), ki je pobral nagrade v vseh najpomembnejših kategorijah. Kipec sta domov odnesla tako režiser Alejandro González Iñárritu kot tudi igralec Leonardo DiCaprio. Predvsem DiCaprio je tako še utrdil svoj primat med letošnjimi nominiranci za oskarje in kot vse kaže, bo zvezdnik filmov Titanik, Volk z Wall Streeta in Izvor končno dobil tako želen zlati kipec, ki se mu je ves čas vztrajno izmikal. Tudi v drugih igralskih kategorijah ni bilo večjih presenečenj, saj je nagrado za glavno žensko vlogo dobila Brie Larson, ki blesti v filmu Soba (Room), medtem ko sta v stranskih kategorijah slavila Kate Winslet (Steve Jobs) in Mark Rylance (Most vohunov), ki sta dobila svoj trenutek slave ob odsotnosti Alicie Vikander (v tej kategoriji je bila sicer nominirana za film Ex Machina) in veterana Sylvestra Stallona, ki sploh nista bila nominirana ali pa je njuno glavno orožje pristalo v drugi kategoriji. Vikandrova je namreč na Oskarjih za igro v filmu Dansko dekle nominirana v kategoriji stranske igralke, medtem ko je na Baftah bila uvrščena k glavnim.

Še vedno v oskarjevski dirki vihra ostra bitka v kategoriji najboljšega filma, saj je na Baftah tej kategoriji slavil Povratnik, medtem ko sta se morala njegova konkurenta Velika poteza (The Big Short) in V žarišču (Spotlight) tokrat obrisati pod nosom. V ozadju utegne veliko presenečenje morebiti pripraviti še Pobesneli Max: Cesta besa, ki pa kljub ogromno nominacijam žanje nagrade le v tehničnih kategorijah. Nagrade cehovskih združenj in vzorci izpred prejšnjih let napovedujejo izjemno razburljiv zaključek. Kdo vse se bo veselil najbolj prestižne filmske nagrade, bomo lahko videli 28. februarja tega meseca. Pod sliko si lahko še pogledate nedeljske zmagovalce v najzanimivejših kategorijah.

the-revenant-leonardo-dicaprio-alejandro-gonzalez-inarritu

Bo Iñárrituju uspelo DiCapriu prinesti prvega oskarja?


 

Najboljši britanski film: Brooklyn

Najboljša fotografija: Emmanuel Lubezki (Povratnik/The Revenant)

Najboljši dokumentarec: Amy

Najboljša izvirna glasbena podlaga: Ennio Morricone (Podlih osem/The Hateful Eight)

Najboljša montaža: Pobesneli Max: Cesta besa/Mad Max: Fury Road

Najboljši posebni učinki: Vojna zvezd: Sila se prebuja/Star Wars: The Force Awakens

Najboljši prirejen scenarij: Velika poteza/The Big Short

Najboljši animirani film: Vrvež v moji glavi/Inside Out

Najboljši tujejezični film: Relatos salvajes/Wild Tales

Najboljši izvirni scenarij: V žarišču/Spotlight

Vzhajajoča zvezda (glas publike): John Boyega (Vojna zvezd: Sila se prebuja/Star Wars: The Force Awakens)

Najboljši igralec v stranski vlogi: Mark Rylance (Most vohunov/Bridge of Spies)

Najboljša igralka v stranski vlogi: Kate Winslet (Steve Jobs)

Najboljša igralka v glavni vlogi: Brie Larson (Soba/Room)

Najboljši igralec v glavni vlogi: Leonardo DiCaprio (Povratnik/The Revenant)

Najboljša režija: Alejandro González Iñárritu (Povratnik/The Revenant)

Najboljši film: Povratnik/The Revenant

 1200643_1280x720

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x