Polmesečnik je nova Filmstartova rubrika, v katerih bomo vsakega 1. in 15. v mesecu za vas izbrali pet filmov, ki v naslednjih dneh prihajajo na sporede slovenskih kinematografov. Preprosto? (Da!) Poglejmo torej, kaj si boste lahko ogledali v prvi polovici letošnjega julija.


aKako najti zmenek za poroko

Kdaj: od 7. julija dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

V novi izmed komedij, ki nam jih redno servira Hollywood, kot brata spremljamo (relativno) zabavnega in simpatičnega Adama Devina (ne gre mešati z Adamom Levinom) ter ne tako zabavnega in simpatičnega Zaca Efrona, ki si morata za sestrino poroko priskrbeti spodobni spremljevalki. Oglas oddata celo preko televizijske oddaje, pograbita pa ga nekoliko “kmetavzarski” dekleti v podobi Aubrey Plaze in Anne Kendrick. Film je režiral Jake Szymanski, ki nam je lani postregel z “mockumentarcem” (ustrezen slovenski prevod še iščemo) Sedem peklenskih dni, v katerem smo v teden dni trajajočem teniškem dvoboju spremljali Andyja Samberga in Kita Haringtona.


bLegenda o Tarzanu

Kdaj: od 7. julija dalje
Kje: Kolosej, Cinelexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Kralja džungle bomo letos lahko ponovno videli v igranem filmu. Srečno poročen s svojo drago Jane v Veliki Britaniji živi kot aristokrat John Clayton. Nekega dne je naprošen, da kot trgovski odposlanec pomaga pri misiji v Kongo, vendar ne sluti, da je samo lutka v načrtu pretkanega belgijskega vojščaka Leona Roma. Kot Tarzan bo svoje izklesano telo na ogled postavil švedski igralec Alexander Skarsgård, v vlogi Jane pa se bo preizkusila Avstralka Margot Robbie. Glavni negativec bo kar sam Christoph Waltz, med ostalo igralsko zasedbo pa lahko najdemo še imena kot so Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Jim Broadbent in John Hurt.


cLedena doba 5: Veliki trk

Kdaj: od 14. julija dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Nerodni veveriček Scrat na pot proti Zemlji odpošlje asteroid, ki bo končal tamkajšnjo ledeno dobo … in pokončal vse prebivalce tega obdobja. Grozeče izumrtje vseh vrst poizkušajo preprečiti lenivec Sid, mamut Manny in sabljasti tiger Diego. Druščini, ki živalim posoja glasove, se bodo tokrat med drugimi pridružili: Jesse Tyler Ferguson, Adam Devine (očitno bo to njegov mesec), Nick Offerman, Jessie J in celo Neil deGrasse Tyson. Glede na napovednik se nam obeta nekaj zanimivih animacij in komičnih vložkov, po koncu filma pa bomo videli, ali bo ta (tako ali drugače) zaključil franšizo.


eJulieta  

Kdaj: 8. julij
Kje: Film pod zvezdami

Številka ena med (španskimi) režiserji, Pedro Almodóvar, se po treh letih ponovno vrača. Preučevalec ženske psihe in častilec raznovrstnih muz (od Penélope Cruz do Antonia Banderasa) tokrat predstavlja zgodbo o Julieti, sveže pečeni vdovi in materi muhaste najstnice, ki je dom zapustila pri osemnajstih. Zgodba je postavljena v Madrid in je, če bo vsaj pol tako dobra kot Koža, v kateri živim, gotovo vredna ogleda. Almodóvar se je s filmom že predstavil na najbolj slavnem filmskem festivalu na svetu v Cannesu, kjer je prejel več kot soliden odziv.


fMaggie ima načrt

Kdaj: 12. julij (predpremiera), od 14. julija dalje
Kje: Film pod zvezdami, Kinodvor, manjši kini po Sloveniji

Še en film z glavno protagonistko na robu. Maggijin načrt imeti otroka brez “pomoči” formalnega partnerja se izjalovi, ko v njeno življenje vkoraka poročen moški. Zmešnjava komedije, drame in romance, za katero stoji režiserka Rebecca Miller, ki je spisala tudi scenarij, sicer temelječ na zgodbi Karen Rinaldi. Trikotnik tvorijo: Greta Gerwing, Ethan Hawke in Julianne Moore. Po Torontu, New Yorku, Sundanceu in Berlinu so zdaj končno na vrsti še velika platna pod Alpami.

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me