Če smo vam prejšnjič predstavili samo ameriške filme, tokrat ponujamo takšne z bolj pestrim poreklom. Glavnina še vedno ostaja v ZDA, a v prvi polovici septembra boste imeli možnost okusiti tudi nekaj evropske filmske produkcije.


1Ledeni morilec: Vrnitev

Kdaj: od 1. septembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Ledeni morilec iz leta 2011 je bil “remake” istoimenskega filma z legendarnim Charlesom Bronsonom v glavni vlogi. Tokrat smo dobili nadaljevanje, v katerem bomo v vlogi poklicnega morilca ponovno gledali sinonim moškosti, Jasona Stathama, ob strani pa mu bosta stala že kar nekoliko pozabljena Jessica Alba in nepozabljivi Tommy Lee Jones. Ekipa za kamero se od tiste izpred petih let nekoliko razlikuje; na režiserskem stolčku je tokrat sedel nemški režiser Dennis Gansel, za katerega je to sploh prvi film, posnet v angleškem jeziku, medtem ko je za glasbeno spremljavo poskrbel Mark Isham, ki je sodeloval že pri originalu.


2Vojna

Kdaj: od 1. septembra dalje
Kje: Kinodvor, manjši kini po Sloveniji

Pilou Asbæk, vaš najljubši evrovizijski voditelj in po novem Euron Greyjoy iz Igre Prestolov, je za potrebe drame Vojna moči ponovno združil z večkrat nagrajenim scenaristom in režiserjem Tobiasom Lindholmom. Film sledi danskemu vojaškemu poveljniku, ki je po vrnitvi iz vojnega območja v Afganistanu obtožen uboja civilistov. Značilno za Lindholma, ki je prevzel tako režijo kot senarij, se bodo skozi zgodbo verjetno odpirala številna moralna vprašanja in dileme, v napovedniku pa lahko vidimo nekaj prizorov, ki nekoliko spominjajo na vizualno najbolj osupljive iz lanskega Sicaria.


3Upor klobasic

Kdaj: od 8. septembra dalje
Kje: Kolosej

Da je Seth Rogen poln nenavadnih in kontroverznih idej, vemo že kar nekaj časa, a vseeno se zdi, da je njegova domišljija dosegla nov nivo. Najnovejša zgodba namreč sledi hrenovki z imenom Frank, ki želi spoznati pomen svojega obstoja, žal pa se ne on ne njegovi prijatelji ne zavedajo, kako kruta je zares njihova usoda. Rogen je scenarij ponovno pisal skupaj z Evanom Goldbergom, za režijo pa sta bila zadolžena Greg Tiernan in Conrad Vernon (Shrek 2, Madagascar 3). Še najbolj zanimiva je zasedba igralcev, med drugimi so vključeni: Kristen Wiig, James Franco, Jonah Hill, Paul Rudd, Edward Norton, Michael Cera, Salma Hayek in Danny McBride.


4Časovna kad doktorja Proktorja

Kdaj: od 8. septembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Drugo nadaljevanje iz seznama je ekranizacija istoimenske knjižne uspešnice norveškega pisatelja Joja Nesbøja. Trčeni izumitelj se tako po Prdoprašku doktorja Proktorja ponovno vrača, z njim pa režiser Arild Fröhlich in že znana igralska zasedba, katere dogodivščine bo tokrat moč spremljati v sinhronizirani obliki. Film je komedija za vso družino, skeptičnim staršem pa naj postrežemo s podatkom, da je bil po Nesbøjevem romanu posnet tudi priznani skandinavski triler Headhunters, z Akslom Hennijem in Nikolajem Coster-Waldaujem v glavni vlogi.  


5Čudež na reki Hudson

Kdaj: od 8. septembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Mnogi se verjetno še spomnite neverjetnega pristanka letala na reki Hudson, ki mu pravijo kar “Čudež na reki Hudson”. Očitno je ogromen medijski pomp in herojstvo pilota, ki je uspel rešiti življenja vseh 155 ljudi, prisotnih na krovu, le ena plat medalje. O drugi bomo več izvedeli v biografski drami o pilotu Sullyu in njegovem življenju po nesreči. V čevlje le-tega se je za filmsko adaptacijo pogumno postavil Tom Hanks, vajeti režije je prevzel od Hanksa še za stopničko legendarnejši Clint Eastwood, scenarij pa je po znanih dogodkih in upoštevanju določenih elementov iz Sullyeve knjige “Highest Duty: My Search for What Really Matters” napisal Todd Komarnicki.

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me