Juhuhu, pomlad je tu! Zunaj sije sonce, temperature so višje, dnevi daljši, počutje boljše, filmi … No, kakorkoli, tudi to pomlad boste lahko izbirali med nekaj projekti, ki vam utegnejo na kaj uspešen način krajšati čas.


Lepotica in zver

Kdaj: od 16. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Nekateri izmed nas smo že rastli ob Disneyjevi risanki iz leta 1991, sporočilo ene najstarejših pravljic pa ima očitno še vedno moč, da k ogledu novih in novih upodobitev privabi številne ljudi. Tokrat se bo z vlogo lepotice poskusila poistovetiti Emma Watson, ki jo najbolje poznamo kot bistroumno junakinjo iz sage o čarovniku Harryju Potterju. Nasproti nje bo v digitalno podobo zveri stopil Dan Stevens. Poleg njiju se bodo na velikem platnu pojavila še številna poznana imena igralske obrti, kot so Luke Evans, Ian McKellen, Ewan McGregor, Kevin Kline in Emma Thompson. Da je na snemanju vse teklo tako kot je treba in se je ekipa dobro ujela, pa je poskrbel z oskarjem nagrajeni režiser Bill Condon.


Nepričakovano očka

Kdaj: od 16. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Veliki ženskar Samuel (Omar Sy) brez posebnih odgovornosti in želja, da bi se vezal, živi ob morju na sončnem jugu Francije. V bližini tistih, ki jih ima najraje, in s katerimi dela, ne da bi se preveč utrudil. Nekega dne mu eno od njegovih nekdanjih deklet, Kristin (Clémence Poésy), v naročje položi nekaj mesecev starega otročička, njegovo hči! Ker ni sposoben poskrbeti za dojenčico se odloči, da jo bo vrnil materi, ter odhiti v London, da bi jo našel … a brez uspeha. Osem let pozneje imata Samuel in mala Gloria (Gloria Colston) lepo in urejeno življenje, ki pa ga kar naenkrat prekine Kristin, saj hoče hčerko nazaj … Omar Sy, ki ga spremljamo v glavni vlogi, je vsem prav gotovo znan iz odličnega francoskega filma Prijatelja.


Zbeži!

Kdaj: od 16. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Film je na skrivni polnočni projekciji navdušil že na festivalu neodvisnega filma Sundance, preseneča pa tudi v okviru rednih predvajanj. Kljub relativno nizkemu proračunu in nezvezdniški igralski zasedbi je onkraj luže v prvem vikendu predvajanja zaslužil več kot 30 milijonov dolarjev. Poleg značilnega stopnjevanja napetosti in občutka, da tukaj nekaj ni prav, nam scenarist Jordan Peele (polovica komičnega dueta Key & Peele), ki je film tudi režiral in produciral, na prefinjen način približa medrasne odnose, ki so v sodobni družbi marsikdaj urejeni samo na videz. Poleg angažirane družbenokritične note bodo gledalci navdušeni tudi nad komično-satiričnimi vložki, ki jih v srhljivkah redkeje srečamo.

 


Dan osvoboditve

Kdaj: od 23. marca dalje
Kje: 19. FDF, Kolosej, Cineplexx, Kinodvor, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Pod ljubečim, a trdnim vodstvom dolgoletnega navdušenca je kultna skupina Laibach na presenečenje vsega sveta postala prvi tuji rock bend, ki je kadarkoli nastopil v Severni Koreji. Ob srečanju s strogo ideologijo in kulturnimi razlikami se skupina, preden jo spustijo pred občinstvo, ki se še nikoli ni soočilo z alternativnim rokenrolom, le s težavo prebija skozi šivankino uho cenzure. Medtem na mejo med obema Korejama postavljajo propagandne zvočnike in odštevanje do začetka vojne se začne. Hribi oživijo … z zvoki glasbe. Film je norveško-latvijsko/a(-britansko-slovenska) koprodukcija, ki v središče (Severne Koreje!) postavlja dejanski nastop naše (zelo očitno) tudi v tujini priljubljene zasedbe iz avgusta 2015.


Power Rangers

Kdaj: od 23. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Vračajo se Power Rangerji, ki bodo dobili hollywoodski tretma v obliki visokoproračunskega filma. V oklepe, ki so bili od kostumov iz blaga deležni velikega napredka, so se stlačili Naomi Scott, Becky G., RJ Cyler, Ludi Lin in Dacre Montgomery. Poleg že omenjenih se bodo v vidnejših vlogah pojavili tudi Elizabeth Banks, vsestranski Bill Hader, ki v zadnjih letih le redko zgreši nastop v uspešnem filmu, in nenazadnje Bryan Cranston. Film je režiral Dean Israelite, ki je pred tem posnel Projekt Almanah (Project Almanac), znanstvenofantastični triler o potovanju v času, medtem ko je pri scenariju sodelovalo kar šest piscev, kar je gotovo dober znak za uspeh filma … Sarkazmu navkljub se pustite presenetiti.

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x