Marec je tu! Prvi pomladni mesec nam vedno sporoča, da je še vse pred nami. Kaj vse se lahko znajde pred sedečimi v sedežih kinodvoran, pa si oglejte spodaj.


Ona

Kdaj: od 1. marca dalje
Kje: Kinodvor, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Uspešna direktorica Michèle se zdi neuničljiva tako v ljubezni kot v poslovnem življenju, nekega večera pa jo v lastnem domu napade in posili zamaskirani neznanec. Odloči se, da bo napadalca izsledila kar sama. Ko mu naposled stopi na prste, se z njim zaplete v nevarno, a vznemirljivo igro, ki lahko vsak trenutek uide izpod nadzora. Drzna žanrska zmes Paula Verhoevena z Isabelle Huppert v koži enigmatične ženske, ki noče pristati na vlogo žrtve. Najbolj provokativen film lanskega Cannesa in dobitnik dveh zlatih globusov, kateremu se je oskar za glavno žensko vlogo po “zaslugi” Emme Stone le za las izognil. Ste vedeli, da naj bi film sprva nastal v ameriški produkciji, a pri financerjih in igralcih ni bilo zanimanja?


Logan: Wolverine

Kdaj: od 2. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Wolverinovo poslednje poglavje, v katerem ga bo še zadnjič upodobil Avstralec Hugh Jackman. Film bo nosil cenzorsko oznako R in je bežno osnovan na seriji stripov “Old Man Logan”, ki velja za nekakšen zaključek sage. Zgodba se bo osredotočala na ostarelega Wolverina, ki živi v letu 2024, kjer so mutanti že skorajda izumrla vrsta. Poleg Jackmana se bo v kožo mutanta zadnjič prelevil Patrick Stewart, sicer slavni Profesor X, ki pa je zamenjavo že dobil v Jamesu McAvoyju. Poleg omenjenih bomo v filmu videli še Boyda Holbrooka, Stephena Merchanta in Richarda E. Granta, ki se bodo preizkusili v vlogah zlikovcev. Režijo je prevzel James Mangold, krivec za predhodnika The Wolverine izpred štirih let.


Spovedi

Kdaj: od 2. marca dalje
Kje: Kolosej, manjši kini po Sloveniji

V razkošnem hotelu na nemški obali poteka sestanek skupine G8. Najvplivnejši gospodarstveniki sveta so se zbrali, da bi sprejeli določbe, ki bodo korenito spremenile svetovno ekonomijo. Med gosti je tudi skrivnostni italijanski menih, ki ga je na sestanek povabil Daniel Roché, direktor Mednarodnega denarnega sklada. Roché se želi še isti večer skrivaj spovedati menihu, naslednje jutro pa ga najdejo mrtvega. Italijansko-francoska koprodukcija režiserja Roberta Anda, v kateri bomo kot meniha lahko občudovati Tonija Servilla. Da, tistega Tonija Servilla, ki je v prav tako glavni vlogi nastopil v z oskarjem za najboljši tujejezični film nagrajeni Neskončni lepoti iz leta 2013.


Lev: Dolga pot domov

Kdaj: od 2. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Film, posnet po resničnih dogodkih, sledi neverjetni poti o iskanju družinskih korenin. Petletni Saroo se med potovanjem izgubi in po dolgi poti z vlakom pristane v večmilijonski Kalkuti. Ker ne ve, kje je njegova družina, pristane na cesti, po številnih krutih preizkušnjah pa ga naposled sprejmejo v sirotišnico. Posvoji ga avstralska družina in kljub srečnemu odraščanju se ves čas vračajo spomini na pravo družino. Da bi odkril, od kje prihaja, se odpravi na nemogočo misijo iskanja svoje preteklosti, saj mu samo to lahko omogoči srečno prihodnost. Po spominih Sarooja Brierleyja je scenarij spisal Luke Davies, film pa je režiral z emmyjem nagrajeni Garth Davis. V glavnih vlogah Dev Patel, Nicole Kidman in Rooney Mara.


Kong: Otok lobanj

Kdaj: od 9. marca dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Najnovejši film o gromozanski gorili se dogaja v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Skupina vojakov in znanstvenikov se pod vodstvom izkušenega podpolkovnika Packarda odpravi raziskat neznani otok v Pacifiku. V osrčju čudovite neokrnjene narave naletijo na gromozanskega opičjega velikana, ki z neopisljivo surovostjo napade nezaželjene goste. Toda pošast, ki se je najbolj bojijo, postane njihova edina možnost za preživetje, saj ugotovijo, da na otoku prebivajo tudi druga, še bolj nevarna bitja, ki bi utegnila ogroziti človeštvo. V glavnih vlogah bomo spremljali Toma Hiddlestona, Brie Larson, Samuela L. Jacksona in Johna Goodmana. Režijo je prevzel Jordan Vogt-Roberts, ki je pred tem režiral komedijo Kralji poletja. 

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x