Za konec leta vam ponujamo tri težko pričakovane “blockbusterje”, komedijo z Bryanom Cranstonom in Willa Smitha v njemu na kožo pisani vlogi. Vesele praznike!


vojnaRogue One: Zgodba vojne zvezd

Kdaj: od 15. decembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Prvi samostojni film franšize Vojna zvezd je režiral ustvarjalec zadnje Godzille, Gareth Edwards, osredotočal pa se bo na dogajanje med tretjo in četrto epizodo vesoljske sage. Glavno vlogo je prevzela nominiranka za oskarja, Felicity Jones, ki bo stopila v čevlje upornice Jyn Erso. Družbo ji bo delal Diego Luna in še kopica zanimivih likov, ki jih bodo med drugim upodobili Riz Ahmed, Forest Whitaker, Donnie Yen in Mads Mikkelsen. Seveda ne gre pozabiti na temno stran, ki jo zastopa Galaktični imperij. V uniformi enega izmed vodilnih oficirjev bomo videli Bena Mendelsohna, ki mu vloge zlikovca gotovo niso tuje, v filmu pa se bo za kakšno minuto pojavil tudi sam Darth Vader.


zakajZakaj ravno on?

Kdaj: od 22. decembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Režiser John Hamburg (Stari, rad te imam) predstavlja zabavno zgodbo o tradicionalnem očetu Nedu (Bryan Cranston), ki se z družino odpravi na prvi obisk hčerkinega fanta (James Franco). Ležerni Laird je uspešen in premožen, toda njegova brezbrižna sproščenost v Nedu vzbudi nelagodje in odloči se, da si njegova hčerka zasluži boljšo partijo. Na skrivaj poskuša končati njuno zvezo, toda James med tem na svojo stran pritegne vse preostale člane družine. Ned se kljub temu ne misli predati in poskrbi za nekaj bolečih udarcev pod pas, toda tudi James ni povsem nedolžen in še preden se dobro zavesta, se med njima razplamti neusmiljen spopad vrednot in prepričanj.


asasinovAsasinov nazor

Kdaj: od 29. decembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

V glavni vlogi adaptacije svetovno znane videoigre bomo videli odličnega Michaela Fassbenderja, ki je filmu služil tudi kot producent, pridružili pa se mu bodo še Marion Cotillard, Brendan Gleeson in Jeremy Irons, medtem ko je režija pripadla Justinu Kurzelu, ki je s Fassbenderjem in Cotillardovo moči združil že za lanskega Macbetha. Zgodba bo spremljala kaznjenca Calluma Lyncha, katerega organizacija Abstergo uporabi za raziskovanje preteklosti, saj je Lynch potomec Aguilarja, tajnega morilca iz časov španske inkvizicije. Ustvarjalci so se tekom produkcije hvalili, da so med snemanjem, raje kot računalniškim efektom, zaupali kaskaderskim vložkom, ki naj bi jih bilo tekom filma veliko.


potnikiPotniki

Kdaj: od 29. decembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Zgodba bo spremljala vesoljsko tovorno ladjo, ki v svojih spalnih kapsulah na oddaljen planet prevaža tisoče potnikov. Težava je v tem, da se dva izmed njih zbudita kar 90 let prehitro. Film se ponaša z zelo zvezdniško igralsko zasedbo, saj bomo v glavnih vlogah videli izjemno popularna Jennifer Lawrence in Chrisa Pratta, poleg njiju pa od bolj znanih imen še Michaela Sheena in Laurenca Fishburna. Premisa je vsekakor zanimiva in bi se utegnila ubadala z mnogimi razmišljujočimi vprašanji, toda vse skupaj bo odvisno od same izvedbe filma. Režiserski stolček je pripadel Norvežanu Mortenu Tyldumu, režiserju filma Igra imitacije, medtem ko je za scenarij poskrbel Jon Spaights, eden piscev Prometeja.


skritaSkrita lepota

Kdaj: od 29. decembra dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Uspešnemu šefu oglaševalske agencije (Will Smith) se ob smrti hčerke podre svet, v iskanju odgovorov pa začne pisati pisma Ljubezni, Času in Smrti. Nekega dne ga trojica, dejansko prične obiskovati. Poln žalosti in gneva sprva ne želi sprejeti njihovih besed, toda počasi pričenja razumeti, kako se te neizogibne stalnice življenja med seboj prepletajo in dopolnjujejo. Poleg Smitha nastopajo še Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore ter oskarjevki Kate Winslet in Helen Mirren. Režija je pripadla Davidu Franklu (Hudičevka v Pradi), scenarij pa Allanu Loebu (Wall Street: Denar nikoli ne spi).

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x