Zaradi lahkotnega poletnega tempa in posledičnega pomanjkanja premier v zgodnjem avgustu smo za vas izjemoma izbrali samo tri filme, ki pa niso nič kaj slabši od predhodne peterice. Tako se bomo od najbolj pričakovanega “popcorna” letošnjega poletja preko vohunskega nadaljevanja sprehodili do animiranega filma z vrhunsko komedijantsko zasedbo.


aOdred odpisanih

Kdaj: od 3. avgusta dalje
Kje: Cineplexx, Kino Bežigrad, Kolosej, manjši kini po Sloveniji

O filmu smo na našem portalu že obsežno pisali. Gre za ekranizacijo stripovske zgodbe Marvelovega večnega tekmeca DC Comics, katere najbolj znan superherojski predstavnik je Batman, ki je letos že nastopil na velikem platnu. V Odredu odpisanih bomo sledili skupini antiherojev, ki se bodo trudili rešiti svet. Ta seveda mrzlično pričakuje, kako se bo v vlogi slavnega zlobneža Jokerja odrezal igralec Jared Leto, ki pa mu bodo družbo delali še nekateri drugi hollywoodski zvezdniki, med njimi najbolj znana Will Smith in Margot Robbie. Kot se za grajenje novega filmskega sveta spodobi, pa lahko na velikem platnu pričakujemo tudi Bena Afflecka v vlogi prej omenjenega Batmana.


bJason Bourne

Kdaj: od 4. avgusta dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Trilogija, posneta po knjigah ameriškega pisatelja Roberta Ludluma, je svoj epilog dobila pred devetimi leti. Po tem je izšel še film Bournova zapuščina, pri katerem pa nista sodelovala ne igralec Matt Damon, ne režiser Paul Greengrass. Tokrat se dvojec, ki je soustvarjal drugo in tretje dejanje originalnega trojčka, vrača. Poleg Damona bomo lahko gledali še, prav tako z oskarjem nagrajena, Tommyja Leeja Jonesa in Alicio Vikander, v vlogi Nicky Parsons se vrača stara znanka franšize, Julia Stiles, mesto glavnega negativca pa je zasedel francoski igralec Vincent Cassel.


cSkrivno življenje hišnih ljubljenčkov

Kdaj: od 7. avgusta dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

V filmu spremljamo, kaj počno naši hišni ljubljenčki, ko lastniki zapustimo svoje domove. Zgodba je postavljena v New York, seveda pa brez zapleta ne gre … Glasove so animiranim živalim posodila imena, kot so Louis C. K., Kevin Hart, Steve Coogan in Bobby Moynihan, ki so, vsaj kar se tiče prvega, znana vsakemu, ki je kdaj že slišal za izraz stand-up komedija ali pa spremlja kultni ameriški šov Saturday Night Life. Ravno zaradi prefrigane zasedbe in dejstva, da gre za projekt ustvarjalcev filma Jaz, baraba, si velja ogledati, kaj imajo hišni ljubljenčki pokazati v 2D/3D/podnaslovljeni/sinhronizirani obliki.

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me