Kaj reči? Katero poslilo sporočati? Kaj vas v kinih čaka v drugi polovici aprila, ki bo, upajmo, manj mokra od prve, si lahko preberete v spodnjih vrsticah.


Maščevanje

Kdaj: od 20. aprila dalje
Kje: Kolosej, manjši kini po Sloveniji

Film Elliotta Lesterja pripoveduje zgodbo Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger), ki se mu življenje obrne na glavo potem, ko v letalski nesreči zaradi napake kontrolorja letenja umreta njegova žena in noseča hčerka. Roman je skrušen, brez odgovorov na vprašanja, ostanejo pa mu le še spomini. Ne more se sprijazniti z izgubo, zato zahteva zadoščenje in opravičilo. S kontrolorjem se želi soočiti za vsako ceno, a tudi ta se spoprijema z mnogimi težavami. Toda Roman ne popusti. Vse, kar hoče, je pogledati v oči domnevnemu krivcu, mu pokazati fotografijo svoje družine in zahtevati opravičilo. Film temelji na resničnih dogodkih iz leta 2002, ko se je v Nemčiji rusko potniško letalo zaletelo v tamkajšnjo tovorno.


Mali šef

Kdaj: od 20. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Ustvarjalci zabavnih animacij Madagaskar in Megaum predstavljajo komično zgodbo o malem Timu, katerega življenje na glavo obrne “prihod” bratca. Čeprav starši ne opazijo nič nenavadnega, se zdi dojenček Timu ves čas sumljiv. Nekega večera res odkrije, da ta lahko govori, hodi in snuje nenavadne načrte. Mali šef mu razloži, da morata skupaj ustaviti zlobneža Francisa, ki želi človeštvu ukrasti ljubezen. Da bi starše in svet rešila pred temačno prihodnostjo, brata združita moči in s pomočjo brezmejnega otroškega kaosa poskrbita za nepozabno pustolovščino. Pri nas na voljo v sinhronizirani različici s Primožom Ekartom, Urošem Mačkom in Štefanom Kušarjem v glavnih vlogah.


Velikanka

Kdaj: od 20. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Gloriino življenje je prava katastrofa. Razhod s fantom in izguba službe sta jo potisnila v vode alkoholizma in v posteljo manipulativnih moških. Prav zato se odloči, da se vrne v domače mesto, kjer bi začela znova, toda vse skupaj se izkaže za vrnitev k starim navadam. Medtem na televizijskih novicah poročajo o velikanskem stvoru, ki uničuje mesto Seul v Južni Koreji, Goria pa počasi odkriva, da je na nek način povezana s tem oddaljenim fenomenom. Dogajanje začne uhajati izpod nadzora, a spoznati mora, zakaj je njeno dosedaj navidez brezciljno obstajanje naenkrat tako pomembno za usodo človeštva. V glavni vlogi spremljamo Anne Hathaway, za scenarij in režijo pa je poskrbel Španec Nacho Vigalondo.


Pasji smisel življenja

Kdaj: od 27. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Leta 1962 osemletni Ethan s svojo materjo reši malega zlatega prinašalca, ki se duši v zaprtem avtomobilu. Čeprav ima Ethanov oče zadržke, družina kužka posvoji in mu nadene ime Bailey; tako se začne prijateljstvo za vse življenje! Film prikazuje zgodbo o psu, ki se po smrti vsakič znova znajde v drugem pasjem telesu in vsakič znova smisel življenja najde v služenju svojim lastnikom. Najnovejši film znamenitega Larsa Svena “Lasseja” Hallströma je nastal po vzoru istoimenskega romana iz leta 2010, katerega so za svojega vzeli ljubitelji živali širom po svetu, ki jih je prevzel nežen, ganljiv in humoren pristop k tematiki. Ne pozabimo, da je Hallström leta 2009 že lansiral uspešen film s psom v glavni vlogi!


V mreži

Kdaj: od 27. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Triler režiserja Jamesa Ponsoldta, posnet po izjemno uspešnem romanu Dava Eggersa, se ponaša z izredno zanimivo igralsko zasedbo, ki ji poveljujejo Emma Watson, Tom Hanks in John Boyega. Gre za sodobno moralno zgodbo, ki je postavljena v ne tako oddaljeno prihodnost. Strahovite posledice tehnologije pridejo navzkriž z željo biti slišan v svetu, kjer spletna prisotnost pomeni vse in resnično moč posameznika predstavlja število sledilcev na družabnih omrežjih. Mlada in nadebudna Mae Holland se pridruži podjetju “The Circle”. Po tem, ko lastnik Eamon Bailey nanjo pritisne, da stopi pred kamere, skuša ohraniti svojo identiteto, saj je postala obraz podjetja, ki ima milijardo sledilcev.

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x