Ko ljubezni ni več, odidite na safari, prenočite v kolibi, postanite hitri in drzni, večkrat, predvsem pa … upokojite se vendar v stilu!


Koliba

Kdaj: od 6. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, manjši kini po Sloveniji

Mack otroke odpelje na taborjenje. Med veslanjem po jezeru njegov sin pade v vodo ter se prične utapljati, zato pohiti na pomoč in na obali hčer Missy pusti samo. Ko se vrne, je ni več. V oddaljenem gozdu policija odkrije zapuščeno kolibo, kamor je morilec odpeljal Missy, a njenega trupla ne najdejo. Mackovo življenje se spremeni v “Veliko žalost”, kakor sam poimenuje stanje svojega duha. Nekega dne prejme vabilo na srečanje v kolibi. Povabila ne razume popolnoma, a ga prešine, da bi bilo sporočilo lahko od Boga. Tako se sam odpravi v kolibo, kjer preživi nadvse razsvetljujoč konec tedna … Film je posnet po desetletje starem romanu Williama P. Younga. V glavnih vlogah Sam Worthington in Octavia Spencer.


Upokojitev v stilu

Kdaj: od 6. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Domžale, manjši kini po Sloveniji

Trije ostareli prijatelji Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) in Al (Alan Arkin) sklenejo, da bodo v pokoj stopili drzno in s polno mero pustolovščine. Z ropom banke si namreč želijo povrniti pokojnino, ki jim je bila zaradi korporacijskih zapletov odtujena. Zadeva takoj asociira na filme, kot sta Dajmo, fantje in Legende v Vegasu, a pustimo se presenetiti. Projekt je po scenariju Theodora Melfija (Skriti faktorji) režiral Zach Braff, najbolj znan iz serije Mladi zdravniki, v osnovi pa gre za remake istoimenskega filma Martina Bresta iz leta 1979. Igrajo še Ann-Margret, Joey King, Matt Dillon, Christopher Lloyd, John Ortiz in Peter Serafinowicz. Še vedno menite, da ni prostora za starce? Italijanska misija s komičnim pridihom.


Safari

Kdaj: od 6. aprila dalje
Kje: Kinodvor

V divjih prostranstvih Afrike, kjer domujejo antilope, zebre, žirafe in druge živali, lovski turisti iz Avstrije in Nemčije preživljajo svoje počitnice. Vozijo se skozi pokrajino, ležijo v preži in zalezujejo potencialni plen. Potem ustrelijo, jočejo od razburjenja in pozirajo ob mrtvih živalih. Avstrijski režiser Ulrich Seidl, neprizanesljivi raziskovalec najmračnejših kotičkov človeške duše, tokrat svoj objektiv uperja v evropske lovske turiste v Afriki ter s tem nadaljuje tradicijo dokumentarcev, kjer rojake prikazuje v bizarnem in moralno spornem kontekstu. Safari je film o “počitniškem pobijanju” v nadzorovanem okolju, kjer divje živali, ki bodo postale trofeje na stenah avstrijskih stanovanj, nimajo nobenih možnosti.


Hitri in drzni 8

Kdaj: od 13. aprila dalje
Kje: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, manjši kini po Sloveniji

Stari znanci franšize živijo običajno življenje daleč stran od nevarnih preizkušenj in adrenalinskih podvigov. A Dom po srečanju s skrivnostno Cipher nima druge izbire, kot da se zaplete v nevaren svet kriminala in tako izda tiste, ki so mu najbližje. Družina hitrih in drznih se znajde pred največjo preizkušnjo do sedaj, ki jo mora povrhu vsega razrešiti še brez svojega vodje. Osmi del je režiral F. Gary Gray (Zgodba o N.W.A.), pridružila pa se mu je kopica znanih obrazov, saj se vračajo Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Dwayne “The Rock” Johnson in Jason Statham. Največjo grožnjo bo predstavljala Charlize Theron, ki smo jo za volanom lahko videli že v predlanskem Pobesnelem Maxu.


Ko ljubezni ni več

Kdaj: od 13. aprila dalje
Kje: Kolosej

Po petnajstih letih skupnega življenja se Marie in Boris odločita za ločitev. Skupaj s hčerama živita v hiši, ki jo je kupila Marie, Boris pa jo je popolnoma obnovil. Ker si slednji ne more privoščiti novega stanovanja, zaenkrat še vedno bivata skupaj. V resnici nobenemu od njiju ni čisto vseeno za drugega, čeprav sta si neprestano v laseh. Belgijski režiser in scenarist Joachim Lafosse (Najini otroci) razpre široko paleto silovitih čustev, ki jih iz nekoč ljubečega para iztisne ločitev. V glavni vlogi spremljamo argentinsko igralko Bérénice Bejo, poznano po z oskarjem nagrajenem Umetniku in Preteklosti Asgharja Farhadija, ob strani pa ji stoji Cédric Kahn. Film je bilo moč videti že na 6. Festivalu frankofonskega filma.

O avtorju

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x