Glavni oskarjevski osmoljenec, Leonardo DiCaprio, je na snemanju novega filma Povratnik (The Revenant) premikal svoje meje. Film pod taktirko režiserja Alejandra Gonzáleza Iñárritua, bralcem Filmstarta zagotovo že poznanem po filmu Birdman, so snemali 9 mesecev v najbolj odročnejših predelih ledene Kanade in Argentine.

Zgodba je navdahnjena po resničnem življenju gorjana (to bi bil še najustreznejši slovenski prevod za može, ki so premikali meje znanega sveta na ameriških tleh) Hugha Glassa, ki so ga njegovi sopotniki po spopadu z medvedom pustili na pol zakopanega pod kupom zemlje. Dogajanje sledi njegovem okrevanju ob pomoči Indijancev in samotnem ter nedvomno zelo brutalnem prebijanju iz divjine nazaj v civilizacijo, ki ga cel čas žene iskanje maščevanja nelojalnim partnerjem.

Kot je DiCaprio povedal v intervjuju za Yahoo Movies, je režiser od vseh prisotnih na snemanju zahteval, da so od sebe dali prav vse in morda še več. Bojda je bilo nekaj sodelavcev celo primoranih zapustiti snemanje sredi dela, ker Alejandro ni bil zadovoljen z njihovim prispevkom.

REV_Standee_1_w3.0_65

Kot se lahko prepričamo že iz napovednika, je DiCaprio iztisnil iz sebe vse igralsko znanje, kar ga je v mnogih letih pridobil. Večkrat je med snemanjem kljuboval ekstremno nizkim temperaturam in celo podhladitvam, jedel surovo bizonovo meso (njegov prvi pokus in instinktivni odziv je menda tako dober, da bo našel pot na filmska platna), spal v truplih preminulih živali, plaval v ledenih rekah in še in še.

Igralec je povedal, da bi lahko kar okrog 30 ali 40 prizorov uvrstil med najtežje kadre (po potrebni vadbi in ponovitvah), kar jih je v vsej svoji igralski karieri snemal (in vsi prav dobro vemo, da jih ni bilo malo).

Zato pa naj bi bil film med vsemi novodobnimi računalniško izdelanimi ali pa vsaj na veliko dodelanimi filmi za gledalce prava poslastica, saj so igralci na snemanju dejansko izkusili hladen obliz mrazu, mokro in blatno zemljo, telesne podhladitve in zagotovo še kaj podobnega. Nekaj, česar prenekateri bodoči igralci najbrž sploh ne bodo imeli priložnosti izkusiti na snemanjih, saj je za filmske studie veliko ceneje zbobnati gručo igralcev v veliko halo z vso potrebno opremo, jih postaviti pred zelen zaslon in nanj projecirati računalniško generirano okolje, kot jih tovoriti okrog po vsem svetu v iskanju primernih lokacij.

Z novim filmom The Revenant bomo tako zagotovo deležni še ene vrhunske predstave DiCapria, ki se mu tokrat morebiti le nasmehne usoda in mu Akademija končno podeli zlati kipec, ki ga je po mnenju mnogih zaslužil že v prenekaterem prejšnjem filmu.

DiCaprijeva pot do Oskarja.

DiCaprijeva pot do Oskarja.

O avtorju

Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x