Že vse od premiere in izjemnih odzivov na lanskega Pobesnelega Maxa: Cesto besa se ugiba, če bomo videli še kako nadaljevanje. Glavni igralski obraz Tom Hardy naj bi imel sklenjeno pogodbo še za tri filme, medtem ko je režiser George Miller izjavil, da si želi v svojem apokaliptičnem svetu posneti vsaj še enega. Toda sedaj se nam obeta nadaljevanje, ki se bo dogajalo v istem svetu, a se ne bo osredotočalo na legendarni lik.

Nov film naj bi bil predzgodba, ki bo v glavno vlogo postavila lik Furiouse, ki je v Cesti besa ukradla žaromete. Miller se bo vrnil na režiserski stolček, snemanje pa naj bi se pričelo ob koncu letošnjega leta v Avstraliji, in sicer v zvezni državi Novi Južni Wales. Ta informacija je manjše presenečenje, saj je Miller že napovedal naslov naslednjega filma, ki bi se moral imenovati Mad Max: The Wasteland (“Pobesneli Max: Pustinja” bi bil lahko primeren slovenski naslov), ta pa naj ne bi vključeval lika Furiouse, saj sta bila igralca Tom Hardy in Charlize Theron med snemanjem Ceste besa na bojni nogi. Po drugi strani je projekt že dlje časa v Millerjevih mislih, saj se je že med snemanjem lanskega dobitnika šestih oskarjev napovedovalo, da bo naslednji film nosil ime “Mad Max: Furiousa“.

Pobesneli Max: Cesta besa je bil nominiran za deset oskarjev, medtem ko je kritiški uspeh zasenčil finančnega, saj je bil izkupiček na blagajnah onkraj luže okoli 150 milijonov dolarjev, kar bi bil letos dokaj zavidljiv rezultat, toda v lanskem letu so ga močno prekosili filmi, kot sta npr. Hitri in drzni 7 in Jurski svet. Kot kaže, ima Miller pri projektu proste roke in studio Warner Bros. nanj ne pritiska tako močno, kot je to primer pri adaptacijah stripov založbe DC Comics, katerih filmski svet je postal paradni konj slavnega studia. Bo pa zanimivo spremljati situacijo okoli potencialnega nadaljevanja filmov, ki so na zemljevid postavili takrat rosno mladega Mela Gibsona, saj si mnogi oboževalci želijo novo pustolovščino v Millerjevem postapokaliptičnem svetu.

2015_mad_max_fury_road-wide

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x