Se navdušenje nad vesoljskimi izleti morda vrača v kinematografske dvorane? Glede na pregled nekaterih megauspešnic, kot so Medzvezdje, Marsovec, Vojna zvezd: Sila se prebuja, Gravitacija, Star trek: V temo in še kakšne, ki so v zadnjih nekaj letih navduševale gledalce po vsem svetu, bi skorajda lahko rekli, da bo odgovor na vprašanje v začetni povedi pritrdilen. Da pa bo spekter povratka vsemirnih pustolovščin na filmska platna popoln, bo v žanru komedije poskrbel sveže napovedani The Something.

Marsovec in Medzvezdje sta se zadeve lotila zelo studiozno in v obeh je svoj kos pogače znanja o potovanju po vesolju in ideji o tem pristavila tudi znanost. NASA in nekateri drugi strokovnjaki s področja astrofizike so bili vključeni pri snovanju poglavitnih rešitev, ki zahtevajo znanstveni pristop, da zgodba že po krajšem premisleku ne bi bila videti kot popolna in nadvse nemogoča izmišljotina.

Tokrat pa se nam bojda končno obeta film o astronavtih na potovanju (takšnem ali drugačnem) po vesolju, ki bo žanrsko precej odstopal od prej omenjenih. Glavni junaki bodo “brata” Rogen – Galifianakis in Bill Hader (na spodnji sliki Zach Galifianakis in Seth Rogen morebiti res delita malček fizične podobnosti). Obetamo si torej lahko hudomušno komedijo. Naslovili so jo Nekaj – The Something (uradnega slovenskega prevoda še ni).

Zach Galifianakis Seth Rogen Bill Hader The Something

V tej v vesolje postavljeni komediji si bomo lahko ogledali plod domišljije soavtorja scenarija za 22 Jump Street Rodeya Rothmana, ki bo s projektom na samostojni režiserski poti tudi debutiral. Za nas pripravlja zgodbo o astronavtski ekipi, ki nekako skrene s poti in šele čez nekaj let naključno naleti na drugo vesoljsko ladjo.

Zach Galifianakis Seth Rogen Bill Hader The Something

Bill Hader je bil glavni svetovalec pri snovanju lika prikupnega robotka BB-8.

Produkcijsko plat bo prevzelo Rogenovo podjetje Point Grey Pictures skupaj s podjetjem Good Universe, ki sta skupaj sproducirali že več uspešnih filmov tega žanra, kot so 50/50, Sosedi, Konec je tu …

Nespametno bi bilo reči, da oznanjeni Nekaj nikakor nima potenciala, da nam na velika filmska platna pripelje kakovostno komedijo. Že glede na igralsko zasedbo in studie, ki so se zadeve lotili, lahko, upoštevajoč nekatere njihove pretekle projekte, pričakujemo, da znajo skupaj spraviti kakovostno komedijo in ne le skrpucala, v katerem bodo na tujem planetu našli izgubljeno-pozabljenega Matta Damona ali neki podoben, na uspehu v uvodu omenjenih vesoljskih filmskih uspešnic, leteč izdelek.

O avtorju

Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x