V prihodnjih letih se bomo lahko ponovno podali v svet, kjer na Zemlji operira zlobno podjetje Weyland-Yutani in po galaksiji strašijo smrtonostni Osmi potniki. Zadnji film iz ene najstarejših franšiz Hollywooda je bil Prometej (Prometheus) izpod taktirke moža, ki je vse skupaj začel, Ridleya Scotta. Sicer je izdelek popolnoma razdelil gledalce, saj je bilo ogromno oboževalcev franšize razočaranih po ogledu ker je film pustil preveč vprašanj odprtih. Na srečo lahko pričakujemo, da bo marsikaj pojasnjeno leta 2017, ko naj bi izšlo nadaljevanje v katerem bosta ponovno zaigrala Noomi Rapace in Michael Fassbender. Sicer še ni jasno, če bo Scott režiral film,  v vsakem primeru bo pa vpleten kot producent.

In ravno že omenjeni režiser je zahteval, da se napovedano direktno nadaljevanje Osmega potnika (Alien) posname šele po drugem Prometeju. Film bo režiral Neil Blomkamp, najbolj znan po oskarjevskem kandidatu Okrožje 9 (District 9), ki je sicer velik oboževalec franšize. Letos smo lahko v kinematografih videli njegov zadnji film Chappie, ki pa gledalcev in kritikov ni navdušil, tako kot njegov prvenec. Tako ima Južnoafričan časa vse do leta 2018, ko bo film tudi uradno izšel, da izpili svoje koncepte, preko katerih je pravzaprav dobil zeleno luč za film ( naj spomnimo na slike s socialnih omrežij) kar je zagotovo unikat v Hollywoodu. K projektu se je pridružila tudi obraz franšize Sigourney Weaver, omenja pa se tudi Michaela Biehna, ki je zaigral v drugem delu v vlogi marinca Hicksa.

Eden izmed konceptov režiserja Neila Blompkampa

Eden izmed konceptov režiserja Neila Blompkampa

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] zadnjem času smo že precej poročali o razvoju franšize Osmi potnik (Alien) kateri se kot kaže obeta zelo pestro obdobje. Po tem, ko […]

1
0
()
x