Včeraj je programski direktor Simon Popek razkril celotni seznam filmov, ki si jih bomo lahko ogledali na letošnjem Liffu. Festival bo potekal med 11. in 22. novembrom in se bo odvijal v naši prestolnici ter jo tako za kratek čas odel v filmske barve. Festival se bo poklonil  tehniki Technicolorja, ki je spremenila filmsko zgodovino in tako si bomo v sklopu tega lahko ogledali filme kot sta recimo Za pest dolarjev (Per il pugno di dollari) in Fantom iz opere (The Phantom of the Opera). Retrospektiva bo posvečena ameriškemu “indie” režiserju Halu Hartleyu.

Na naši strani se sicer pretežno ukvarjamo z angleško govorečimi filmi in tako z velikim navdušenjem pričakujemo filma Sicario in Macbeth, ki sta edina letošnja celovečerca poleg Pobesnelega Maxa: Ceste besa (Mad Max: Fury Road) in Vrveža v moji glavi (Inside Out), ki sta pri priznani filmski reviji Empire prejela oceno 5 zvezdic.

Zagotovo bomo v prihajajočih tednih se še bolj podrobno dotaknili seznama filmov. Celoten seznam filmov si lahko ogledate na spletni strani festivala.

Sicario z Emily Blunt v glavni vlogi je najbolj "komercialen" film v ponudbi letošnjega festivala

Sicario z Emily Blunt v glavni vlogi je najbolj “komercialen” film v ponudbi letošnjega festivala

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x