Trenutno ena največjih uspešnic med kritiki kar se tiče blockbusterjev, zadnji Pobesneli Max s podnaslovom Cesta besa, ima že pripravljeno nadaljevanje. Režiser George Miller je v intervjuju razkril naslov in sicer Mad Max: Wasteland, kar bi lahko prevedli kot Pobesneli Max: Pustinja (zagotovo bodo naši prevajalci našli kaj bolj udarnega). Miller pravi, da je scenarij že pripravljen in da je zaradi tako pozne izdelave Ceste besa scenarij tudi že noveliziran.

Naj spomnimo, da je bil zadnji film v predprodukciji več kot 10 let! Prvič je bilo vse skupaj zamišljeno še z Melom Gibsonom v glavni vlogi, toda zaradi terorističnega napada 11. septembra je vse skupaj padlo v vodo. Nato je bilo precej težav, tudi zaradi težav Gibsona v javnosti in zato se je najverjetneje Miller kasneje odločil izbrati novega igralca za vlogo. Toda nepošteno bi bilo okriviti le to dejstvo in zagotovo lahko kot razlog štejemo tudi samo starost Gibsona, ki ni več tako primeren za akcijske prizore. Nekaj težav je bilo tudi glede same lokacije, saj je avstralska puščava cvetela in zato so sam film kasneje posneli v Namibiji.

Je pa režiser v intervjuju navedel tudi zanimivost in sicer, da je bil v njegovih mislih novi Max pravzaprav nekdo drug. Tako si je Miller želel v naslovni vlogi videti svojega sorojaka, žal že pokojnega Heatha Ledgerja. Pravi, da je igralca dolgo časa nagovarjal k vlogi in da je Heath vseboval tisto karizmo in drznost, ki jo imata tako Gibson kot Hardy. Je pa zelo zanimivo, da bi namesto Bana, Max skorajda postal Joker (oba igralca sta najbolj znana po vlogah v Nolanovi trilogiji o Batmanu).

Heath Ledger in originalni Max, Mel Gibson

Heath Ledger in originalni Max, Mel Gibson

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] Avstralec, ki ima sicer med napovedanimi projekti nadaljevanje Pobesnelega Maxa je bil že pred časom povezan s DC-jevimi stripi, saj je bil izbran za režiserja prvega filma o […]

1
0
()
x