Kot srh hladu, ki ga začutiš preko vseh živčnih končičev v svojem telesu, če se ne/namenoma znajdeš v neposredni bližini Belih hodcev, se nas loteva nestrpnost ob čakanju na izid šeste sezone serije Igre prestolov. Zadeve pa nam studio HBO prav nič ne olajša z objavo foto-dražilnikov iz epizod prihajajoče deseterice enournih potešitev pričakovanj nepregledne množice oboževalcev Igre prestolov (ali pa bi, glede na pretekle izkušnje, lahko pričakovali le še več zapletov).

Šesta sezona je za celotno serijo glede toka zgodbe zelo prelomnega pomena. Od prve do pete sezone je namreč bolj ali manj sledila književni predlogi Georga. R. R. Martina, tokrat pa je bradati mojster domišljijskega sveta, ki se sedaj razteza že preko oboževalcem dobro znanega Zahodnjega pa vse bolj proti še neodkritemu »Vzhodnjemu«, odkrito rečeno malce zamočil. Pisanje knjige, v kateri bi bilo nadaljevanje celotnega toka dogajanja, je trajalo tako dolgo, da bo serija prišla na spored, preden bo izšla knjiga. To je razdelilo oboževalce, saj so nekateri želeli, da je televizijska adaptacija čim bolj avtentična odslikava literarne, na drugi strani pa se veselijo drugi, ki se zavedajo, da bodo sedaj lahko uživali dvakrat več, saj se bosta poti televizijske in literarne fabule ločili in bo najbrž vsaka odšla malce po svoje.

Pisanje tega članka pa je spodbudila, že v uvodu omenjena, objava obilne galerije slik iz snemanja prihajajoče sezone na uradni strani serije. Pri pregledu smo med slikami zaman iskali prizore, ki bi vključevali kakršno koli podrobnost v zvezi z napovedanimi novimi igralci, kot so recimo Ian McShane, Max von Sydow in Richard E. Grant. Za prvega še ni znano katero vlogo so mu snovalci namenili, drugega bomo lahko opazovali kot triokega vrana, zadnji pa se bo udejanil v vlogo vodje potujočega gledališča. Prav tako pa zaradi zagotovitve ne-kvarilniške izkušnje ni moč najti Kita Haringtona, ki igra Jona Snowa. Njegova zgodba je v zaključnem dejanju pete sezone doživela zelo velik preobrat. Glede dotičnega ljubitelji serije že vse od zaključka sezone špekulirajo, kakšna bo usoda lika po tistem zahrbtnem izdajstvu njegovega lastnega oprode.

Za več drobtinic iz v aprilu prihajajoče sezone Igre prestolov pa si lahko ogledate zgornjo galerijo.

Peter Dinklage, ki nastopa v vlogi Tyriona Lannisterja, je trenutno vodilni po številu epizod v katerih nastopa in tega naslova glede na število objavljenih slik z njim, ne namerava še kmalu predati.. Peter Dinklage kot Tyrion Lannister in Conleth Hill kot brezjajčni mojster skrivnega poizvedovanja po Sedmerih kraljestvih Varys. Emilia Clarke kot Daenerys Targaryen, Daenerys Nevihtnorojena, Daenerys iz hiše Targaryen, kri Aegona Zavojevalca in Maegorja Okrutnega, hči zmajev, nevesta zmajev, mati zmajev ... pa vendarle, ali ima slučajno tukajle zavezane roke? Bomo izvedeli kako bo šlo Danny s krotenjem vse večjih in svojeglavih zmajev? Maisie Williams nam bo v vlogi Arye Stark pokazala kako se ti odvija življenje ko s tabo opravi Bog mnogoterih obrazov. Carice van Houten bo še vedno kot Melisandra mešala štrene z močmi Rdečega boga. Liam Cunningham kot Davos Morjesrčni. Kako bo Iwan Rheon kot kruti Ramsay Bolton ukrepal glede pobega svoje ženice? Lena Headey kot očiščena in spreobrnjena Cersei Lannister. Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) na skrivni nalogi reševanja svoje hčere ni bil uspešen. Dean-Charles Chapman kot Tommen Baratheon in Nikolaj Coster-Waldau kot Jaime Lannister ob umrli Myrcelli. Gemma Whelan kot Yara Greyjoy. John Bradley-West in Hannah Murray sta v vsej izperjenosti pomembnejših protagonistov prikupen in preprost parček Samwell Tarly in Gilly, ki se trudita pobegniti čim dlje od Belih hodcev, da rešita Gillyinega otročaja. Patrick Malahide kot Balon Greyjoy Michael McElhatton kot Roose Bolton kruti izdajalec Zimiških Starkov ob svojem sinu Ramsayu Boltonu, ki je podedovano krutost svojega očeta le še potenciral Jonathan Pryce v Kraljevem pristanku kar lepo meša štrene vladajoči eliti v svoji vlogi Visokega vrabca. Hannah Waddingham je prva bojna linija Visokega vrabca v vlogi nekakšne nune Septe Unelle. Gwendoline Christie se vloga srčne in izkušene bojevnice Brienne iz Tartha lepo poda. Morda pa na svoj seznam ubitih mogočnih bojevalcev v 6. sezoni doda še kakšno ime. So to samo sanje ali morda Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) zopet hodi? Ob njemu Max von Sydow kot Three-Eyed Raven Nathalie Emmanuel kot Missandei, desna roka Khaleesi. Bo Sophie Turner kot Sansa Stark že v 6. sezoni kaznovana za pobeg od svojega novopečenega moža? Ali ji bo ponovno spreobrnjeni Theon Greyjoy (Alfie Allen) uspešno pomagal pobegniti? Ah, Tyrion in njegova pijača. - Saj ni res pa je. Se zdi da Tyrion zliva pijačo nazaj v steklenico in ne obratno?
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x