Kino Bežigrad bo v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji od ponedeljka dalje gostil že tretji zaporedni Teden japonskega filma. Letos si bodo obiskovalci med 6. in 9. novembrom lahko povsem brezplačno ogledali štirih filmske naslove, katerih rdeča nit so navdihujoče zgodbe o izpolnjevanju življenjskih želja in obljub. Teden japonskega filma bo z nagovorom pričel gospod Hironao Ohashi, prvi sekretar na veleposlaništvu Japonske, ogledu otvoritvenega filma YOKO, češnja miru pa bo sledilo okušanje tradicionalne japonske pijače. Zatem se bodo vsak dan drug za drugim zvrstili še filmi Moštvo Vancouver Asahi, Življenjska obljuba in Pesem mojega življenja. Vstop na vse projekcije je prost, obiskovalci pa lahko svoja mesta v dvorani predhodno rezervirajo na blagajni Kina Bežigrad.

PONEDELJEK, 6. NOVEMBER, OB 18.00 → YOKO, češnja miru (YOKO The Cherry Blossom)
Resnična zgodba vaškega srednješolskega učitelja Masaakija Takaoke in njegove življenjske želje razviti prvo umetno vzgojeno hibridno drevo češnje, da bi s tem izpolnil obljubo, ki jo je dal svojim ljubljenim študentom, preden so bili poslani na bojišča v drugi svetovni vojni, od koder se niso nikoli vrnili. Po več kot tridesetih letih mu uspe vzgojiti novo vrsto češnje, ki jo imenujejo yoko. Danes več kot 30 tisoč češenj yoko raste in sveti v več kot dvajsetih državah po svetu kot simbol svetovnega miru in harmonije.

TOREK, 7. NOVEMBER, OB 17.00 → Moštvo Vancouver Asahi (The Vancouver Asahi)
V prvih letih 20. stoletja je na tisoče Japoncev v iskanju dela odplulo v daljno Kanado. Tam jih je pričakala kruta resničnost, s katero se soočajo priseljenci: revščina in diskriminacija. V takšnih okoliščinah je druga generacija japonskih migrantov ustanovila baseball ekipo Vancouver Asahi. Njihov bojevniški duh je v življenja ljudi prinesel žarek upanja.

SREDA, 8. NOVEMBER, OB 17.00 → Življenjska obljuba (A Living Promise)
Predsednik IT podjetja Yuma živi samo za službo. Nekega dne izve za smrt svojega dobrega, a odtujenega prijatelja in tekmeca, za katerega sploh ni vedel, da je resno bolan. Yumov prijatelj je imel v življenju veliko strast, ki jo je delil s prebivalci svojega kraja. Yuma se odloči, da bo izpolnil obljubo, ki jo je dal svojemu mrtvemu prijatelju.
*OPOZORILO: film se bo predvajal z ANGLEŠKIMI podnapisi

ČETRTEK, 9. NOVEMBER, OB 17.00 → Pesem mojega življenja (Sing My Life)
Dvajsetletna Setsuko Otori je ljubkega videza in blagoslovljena z izvrstnim pevskim glasom. V nasprotju z njenim videzom je ostrega jezika, s katerim ošteva in zmerja vse po vrsti. Resnična identiteta tega 20-letnega dekleta, ki v svojih dejanjih deluje precej starejše, je namreč 73-letna ženska! Ko dobi drugo priložnost za uživanje v mladosti, Setsuko zaživi življenje po svojih pravilih.
*OPOZORILO: film se bo predvajal z ANGLEŠKIMI podnapisi

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
  Subscribe  
Obvesti me