Že 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina ponovno prinaša pet dni groze. Od torka, 11. julija, pa do sobote, 15. julija, nas v Ljutomeru čaka pregled najboljšega iz aktualne ponudbe žanrskih filmov, poklon večnim klasikam, bogat spremljevalni program, obiski številnih gostov in pokušina vrhunskih tekmovalnih vin.

Filmski del ponuja navdušujoči tekmovalni program in kultne retrospektive. V goste prihajata eminenca belgijskega filma, režiser Harry Kümel, in italijanski velemojster posebnih učinkov Sergio Stivaletti, vračata pa se pionir ex-Yu fantastike Djordje Kadijević in ponarodeli Slobodan Šijan, kateri nam je postregel z uspešnicama Kdo neki tam poje (Ko to tamo pjeva, 1980) in Maratonci tečejo častni krog (Maratonci trče počasni krug, 1982), pa tudi s kultnim Davitelj proti davitelju (Davitelj protiv davitelja, 1984).

Grossmann za trinajstico postaja širši festival, z več programa, z več prizorišči in z več vsebine za širše občinstvo, posebej pa izpostavljamo otroške delavnice in zdaj že tradicionalni “Začarani kino” za otroke in mladino. Seveda ne bo izostal niti spektakularni “Zombie Walk” in novost – “Zombie šola”.

Otvoritev bo 11. julija ob 18. uri tradicionalno pospremila simbolična vinska cesta. Kot otvoritveni film bo prikazana znanstvenofantastična mojstrovina Fritza Langa Metropolis, ki letos slavi častitljivih 90 let. Voditelj otvoritve in zaključne prireditve bo priljubljeni slovenski stand-up komik Tin Vodopivec.

Več o programu najdete na spletni stran www.grossmann.si.

Se vidimo!

 

O avtorju

Nik Beseničar
Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x