Čez dva tedna si bomo lahko ogledali epsko bitko med temnim vitezom Batmanom in čuvajom mesta Metropolis, Supermanom. Vendar, maja bo izšel težko pričakovani Marvelov film Stotnik Amerika: Državljanska vojna, ki bo prav tako vključeval bitko med superjunaki. Danes je za tretji film Stotnika Amerike izšel tudi novi napovednik, ki pa razkrije nekaj, česar še nismo hoteli videti. Če ste brali Marvelovo serijo stripov ali knjigo Državljanska vojna, potem veste, da nas čaka spopad med našimi najljubšimi superheroji. V stripih do razkola med Maščevalci in drugimi superjunaki pride po sprejetju Zakona o popisu superherojev (Superhero Registration Act), ki določa, da mora vsak superjunak razkriti svojo identiteto ter začeti delati za ameriško vlado. Superheroji bi načeloma delovali kot neke vrste policija. Podobna zgodba se bo pletla tudi v filmu, le da se bo zakon imenoval Sokovia Accord (imenovan po kraju, kjer je potekala zadnja bitka med Maščevalci in Ultronom). Zakaj se ga je Tony Stark odločil podpreti v prihajajočem filmu, še ni znano, vendar ugibamo, da zaradi obžalovanja njegove stvaritve Ultrona. Boj proti zakonu bo vodil Steve Rogers oz. Stotnik Amerika, ki je po dogodkih Zimskega vojaka izgubil nekaj vere v vlado.

captain america, stotnik amerika, chris evans, robert downey jr., iron man, avengers, maščevalci, ultron, superheroji, superjunaki, Ant-Man, SPider-Man

Na Starkovi strani bodo Vizija, Črna vdova, Vojni stroj, Črni panter in, po napovedniku sodeč, tudi sam Spider-Man (ki pa bi po našem mnenju moral ostati skrit vse do samega filma)! Na drugi strani bomo imeli ekipo, ki jo bo vodil Stotnik Amerika skupaj z Zimskim vojakom. Na strani Stotnika imamo še Sokolje oko, Ant-Mana, Škrlatno čarovnico in zvestega Sokola. Napovednik na srečo ni razkril preveč o sami zgodbi (niti ne vemo, na podlagi česa so junaki izbrali strani, ki so jih) in še zmeraj nismo dobili prvega pogleda na lik igralca Daniela Brühla, ki bo v filmu igral negativca Barona Zema. Oboževalci Marvelove serije stripov Državljanska vojna lahko vidite nekaj inspiracij, kot sta Ant-Man na puščici Sokoljega očesa in zapor za ljudi z nadnaravnimi močmi, ki ga je zagotovo zgradil Tony Stark.

captain america, stotnik amerika, chris evans, robert downey jr., iron man, avengers, maščevalci, ultron, superheroji, superjunaki, Ant-Man, SPider-Man

Zaradi ogromne zasedbe so igralci film večkrat poimenovali kar “Maščevalci 2,5“. Ta bo vključevala mnogo obrazov iz pretklih Marvelovih filmov, kot so Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Anthony Mackie, Jeremy Renner, Paul Bettany in Sebastian Stan. Spider-Mana bo zaigral mladi Tom Holland (Neverjetno, Locke). Na režiserska stolčka se ponovno vračata brata Anthony ter Joe Russo, ki sta pred tem režirala film Stotnik Amerika: Zimski vojak. Na čigavi strani boste 6. maja?

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x