Po kritiškem in finančnem uspehu, ki ga je lansko poletje požel film Zvezdne steze: Onkraj, si lahko že kaj kmalu obetamo nove zgodbe iz univerzuma, ki ga je že med leti 1966 in 1969 zastavila televizijska nanizanka Zvezdne steze. To bo že šesta igrana inkarnacija franšize v njenem izvornem formatu, prvič so se Zvezdne steze pojavile kot serija na televizijskih zaslonih, med leti 1973 in 1974 pa se je podala tudi v animirane vode.

Tokrat so produkcijo prepustili v roke Alexa Kurtzmana, Bryana Fullerja in Heather Kadin. Prvi je že delal na dveh izdelkih franšize in sicer na prvih dveh filmih, ki sta prišla v kinematografe po njenem ponovnem zagonu v trenutnem tisočletju, delo drugega, serija Ameriški bogovi, pa trenutno ravno na polno razvija svoja jadra pri televizijskem ponudniku Starz in zaenkrat dobiva malce mešane odzive javnosti, vendar je že kmalu po splovitvi dobila zeleno luč tudi za ustvarjanje druge sezone.

Ker pa se bo zgodba odvijala približno deset let pred do sedaj znanimi in v znanstveno-fantastični srenji mnogokrat citiranimi liki, kot so Spock, Kirk in nasploh celotna ladja Enterprise, bomo dobili povsem osveženo igralsko ekipo. V njej se bo kot kapitan Lorka pojavil Lucius Malfoy (Jason Isaacs), Doug Jones bo prevzel vlogo poročnika Saruja, ob strani jima bo stala še številna mešana druščina, saj se ustvarjalci niso izneverili zapuščini prvih izdelkov, ki so kot eni prvih v svojo ekipo vključili posameznice in posameznike vseh ras.

Sonequa Martin-Green Zvezdne steze Star Trek Discovery

Glavno vlogo v napovedniku je prevzela temnopolta Sonequa Martin-Green, ki se je večina bralcev najbrž spominja po vlogi Sashe Williams iz Živih mrtvecev, katerih sedma sezona se je ravno končala pred dobrim mesecem. Takoj na začetku jo vidimo, kako se s svojo mentorico prebija skozi puščavo ravno v trenutku, ko ji ta razkrije, da ji namerava predati poveljstvo ladije USS Discovery (namig: glej naslov serije).

Kako se bo Martin-Greenova znašla v vlogi poveljnice vesoljske ladje v svetu Klingonov, Vulkancev in Borgov pa bomo lahko videli v drugi polovici letošnjega leta, točnega datuma po umaknitvi napovedane splovitve za letošnji januar še niso razkrili.

O avtorju

Nik Rus
Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me