Robert Zemeckis, sloviti režiser brezčasnih uspešnic, kot so Forrest Gump, Brodolom in Vrnitev v prihodnost, nas bo novembra popeljal v Casablanco, ki bo v vrtincu druge svetovne vojne služila kot kulisa za rojstvo izjemne ljubezenske zgodbe.

Leta 1942 se v Casablanci srečata vohun Max Vatan (Brad Pitt) in članica francoskega odpora Marianne Beausejour (Marion Cotillard), ki se za sovražnikovo črto pripravljata na nevarno zavezniško misijo. Da bi izvedla drzen atentat, skleneta lažen zakon, ki pa hitro preraste v resnično ljubezen. Ob ponovnem snidenju v Londonu, njuno zvezo ogrožajo tako številni pritiski zaradi vojne in vohunske spletke kot tudi zamolčane skrivnosti iz njune preteklosti.

To bo že druga Pittova udeležba v drugi svetovni vojni, saj smo ga pred tem lahko videli v Neslavnih barabah in Besu, bo pa tokrat prvič združil moči s francosko oskarjevko Cotillardovo, ki jo širše občinstvo bolje pozna po sodelovanju z režiserjem Christopherjem Nolanom v filmih Izvor in Vzpon Viteza teme. Poleg obeh zvezdnikov bomo v filmu lahko videli tudi Lizzy Caplan (Ubijalski intervju), Matthewa Gooda (Varuhi) in Jareda Harrisa (Sherlock Holmes: Igra senc).

Glede na tematiko in čas izida se bosta Zaveznika najverjetneje tudi udeležila lova na najrazličnejše filmske nagrade, morda celo za kakega oskarja. Zemeckis je sicer lani posnel biografski film Pot do slave (The Walk) z Josephom Gordon-Levittom v glavni vlogi, ki pa je kar nekako spolzel mimo občinstva in stroke, toda kot kaže je 64-letni Američan še vedno poln zagona in ga tudi kakšen manjši neuspeh ne vrže iz tira. V Sloveniji lahko film pričakujemo s 14. novembrom.

null

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x